Kapinės planuojamos mažesniame plote

Naujos Kauno miesto kapinės netoli Rokų bus steigiamos gerokai mažesnėje teritorijoje, nei planuota anksčiau. Kauno miesto politikai beveik dvi valandas ieškojo išeities, kaip eliminuoti didelius stambius žemvaldžius, kurių netenkina už sklypus pasiūlytos kompensacijos.

Spalio pradžioje Kauno miesto pirmojo vicemero Adolfo Antano Balučio vadovaujama darbo grupė atsidūrė aklavietėje, kai po papildomos ekspertizės paaiškėjo, kad už 112 hektarų, kuriuos planuota paimti visuomenės poreikiams, žemės savininkams teks mokėti po 47,5-49 tūkst. litų. Bendra kompensacijų suma perkoptų 5 mln. Lt.

„Taryba įpareigojo parengti sprendimo projektą, kad visuomenės poreikiams būtų paimtas 57 ha plotas, o kompensacijoms už sklypus prireiks apie 2,7 mln. litų”, – sakė Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Petras Morkūnas.

Pasak jo, gali būti, kad lėšas Kauno miesto taryba skirs iš jau paimtų iš bankų paskolų. „Tiesa, kol kas niekas nepasakė, kad miestas neišpirks ir likusių sklypų, todėl gali būti, kad naujo teritorijos detaliojo plano rengti neprireiks”, – sakė P.Morkūnas.

Steigti kapines Vainatrakio kaime Kauno valdžia planuoja nuo 1998 m. Prieš metus buvo parengtas jau ir 112 ha apimantis teritorijos detalusis planas. Tačiau per kelerius metus minėtose apylinkėse gerokai pabrango žemė. Sklypų savininkų gretos išaugo nuo 11 iki 15. Dalis jų su valdžios įstaigomis ginčijasi teismuose, mėgina sužlugdyti pradėtą žemės paėmimo visuomenės poreikiams procesą.

Vadovaujantis valstybės įmonės Registrų centras apytikslėmis žemės ūkio paskirties žemės vertėmis, Rokų apylinkėse gegužę buvo nustatyta 9303 Lt už 1 ha vertė. Žemė smarkiai pabrango tik ties Vainatrakiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.