Stilingos variacijos

Peržvelgus podiumu žingsniuojančių manekenių fotografijas ar parduotuvių lentynas atrodo, kad madinga kone viskas: nuo lengvų sluoksniuotų moteriškumą pabrėžiančių sijonų iki griežto vyriško kirpimo kelnių. O batų parduotuvėse – tikra stilių ir formų įvairovė! Jie ir trumpi, ir iki kelių, noselės ir apvalios, ir kampuotos, kulnai ir laibi, ir masyvūs. Kaip nepaskęsti mados jūroje ir stilingai suderinti batus su šį rudenį madingais drabužiais?

Paltas

Paltas – tiesiog privalomas šį sezoną. Tačiau jis nėra tas pats klasikinis drabužis, kokius dėvėdavo mūsų mamos ir močiutės. Šiuolaikinis paltas yra perėmęs daugybę kitų drabužių detalių – įvairių formų kišenes, raukinius, kaspinėlius. Jis net šiek tiek panašus į suknelę. Šį rudenį madingos ir klasikinės paltų linijos, tačiau dėvėdama tokį paltą nesate įpareigota autis klasikinio stiliaus batų. Jūsų pasirinkimas turėtų būti žaismingas – batai, puošti sagtimis, dirželiais, kaspinais. Jų forma gali būti grubesnė, o oda tarsi šiek tiek subraižyta ar įplėšta. Tai atrodo itin stilingai, jei palto apačia nėra kruopščiai apsiūta, o puošta kutais ar palikti kiek apibrizgę audinio kraštai. Kai paltas ilgas (šį rudenį iš naujo atrastas maksi ilgis), geriau vengti masyvių batų. Prie beveik žemę siekiančio palto tiks grakštesnių formų apavas.

Kelnės

Šių metų šaltojo laikotarpio mados užgaida – tiesios ir siauros, vadinamosios cigaretės formos kelnės. Jos paryškina moters klubų liniją. Prie tokio drabužio stilingai atrodo klasikinis elegantiškas apavas. Tačiau jei norite atrodyti kiek neįprastai, galite apsiauti ir išsiskiriančius, grubesnės formos batus su daug detalių. Apskritai tokio stiliaus avalynė labiau tinka prie taip pat madingų trumpesnių kelnių. Vyriško silueto kelnės iki kelių turi atrodyti tarsi kiek per didelės. Drabužių deriniuose su kelnėmis turėtų atsirasti vyriško garderobo detalių – vyriškų marškinių ar net kaklaraiščių. Moteriškumo išraiška per vyriškas detales – vienas iš gausių šio sezono mados kontrastų.

Sijonas

Stilingai moteriai siūlomi moteriškumą pabrėžiantys drabužiai, todėl spintoje turėtų atsirasti ne vienas sijonas. Pieštuko formos, paaukštintu liemeniu, dėvimas su siauru odiniu dirželiu – ypač madingas. Prie jo dailiai atrodys klasikinio stiliaus batai. Vis dar madingi platūs banguoti sijonai, išdailinti kaspinais ant klubų, sukuriantys jaunatviško gyvybingumo įspūdį. Prie jų apavą galima rinktis laisviau – autis tokius batus, kokio stiliaus tuo metu norisi. Sijonai įvairių ilgių: trumpesni, nesiekiantys kelių, ilgesni, sulig keliais arba iki blauzdų. Audiniai raštuoti, dominuoja įmantrūs langeliai, netgi škotiški motyvai. Vis dar madinga karpyti, banguojantys sijonų kraštai.

Aksesuarai

Norint atrodyti stilingai, jokiu būdu negalima pamiršti aksesuarų! Stilingas šalis, grakščios pirštinaitės, siauras dirželis ir talpi rankinė jūsų aprangoje – it taškai ant „i”. Tik svarbu nepamiršti auksinės taisyklės: batai, rankinė ir pirštinės turi derėti tarpusavy!

Jei vis dėlto sumanėte šios taisyklės nepaisyti, pasistenkite, kad aksesuarai neiškristų iš bendro jūsų aprangos konteksto. Jei rankinė kitokios spalvos nei batai, prie jos derinkite šalikėlį ar diržą. Net jei rankinė marga, pasiūta iš įvairiaspalvio audinio, patartina išsirinkti kurį nors joje vyraujantį atspalvį ir prie jo derinti panašios spalvos detales.

Mada individuali

Mus konsultavusi dizainerė Ramunė Strazdaitė pabrėžia: „Šiuolaikinė mada – labai liberali, todėl apibūdinti įmanoma tik pagrindines jos tendencijas. O kas tinka tai ar kitai moteriai, reikia spręsti individualiai. Rengiantis reikia įvertinti savo sudėjimą, figūrą, skonį, charakterį. Drabužiai – tikrų tikriausias žaidimas, ir jis kiekvienai moteriai labai malonus. Paradoksas, tačiau net ir rengiantis be taisyklių, jos yra būtinos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.