Kovos dėl automobilių po langais

Klaipėdoje bandoma uždrausti kiemuose prie daugiabučių namų automobilius laikyti svetimiems.

Dažnam vakare grįžusiam klaipėdiečiui prie savo namų nepavyksta rasti vietos automobiliui, nes daugiabučio namo aikštelėje mašinas laiko bet kas.

Todėl automobilius daugiabučių namų gyventojams tenka laikyti ant žolės, vaikų žaidimų aikštelėse arba svetimuose kiemuose.

Siekdami, kad daugiabučių namų kiemuose automobilių nelaikytų svetimi, gyventojai keliukus užsitveria.

Tačiau neretai užtvėrimai, kurių dauguma pastatyti nelegaliai, sudaro kliūtis įvairių tarnybų transportui, kitiems eismo dalyviams ir padaro nepatogumų patiems gyventojams.

Siekiant išspręsti problemą, naujai rengiamame Klaipėdos miesto tvarkymo, sanitarijos ir viešosios tvarkos taisyklių projekte atsirado punktas, pagal kurį daugiabučių namų kiemuose automobilius gali laikyti tik čia gyvenantys žmonės.

Jeigu vietos pritrūktų net ir tada, daugiabučių namų bendrijos ar valdos turėtų spręsti, ką daryti, kad jos atsirastų daugiau. Viena iš problemos sprendimo galimybių – įrengti papildomas vietas automobiliams vietoj nebenaudojamų vaikų žaidimo aikštelių.

Tačiau taisyklių punktui, kuris uždraustų kiemuose automobilius laikyti svetimiems, buvo pritarta ne visuose savivaldybės komitetuose, o kai kuriuose jų net nespėta apsvarstyti.

Jeigu ne visuose komitetuose bus pritarta siūlymui įteisinti draudimą prie daugiabučių namų automobilius laikyti svetimiems, jis neįsigalios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Kovos dėl automobilių po langais"

  1. Marcito

    neteiseta kaip ir liaudis, atispeikekit. argi tai yra privati valda kad as, pvz klaipedo miesto svecias, negaleciau atvaziaves statyti automobilio po namo langais, kuriame gyvena mano giminaiciai?! ar taip nebutu pazeidziama mano teise?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.