Mįslingos vagystės

Savaitgalį Kauno policijai pranešta apie du neeilinius nusikaltimus. Naktį į šeštadienį iš vieno Vičiūnų namo, šeimininkams miegant, pagrobta rankinė su 50 tūkst. litų. Šeštadienio vidurdienį kaukėtiems plėšikams įsiveržus į vieną Senamiesčio butą, išnešta aukso dirbinių už beveik 17 tūkst. litų.

Pasak šio buto kaimynų, jo šeimininkai – čigonai. Anot pašnekovų, visas kvartalas kalba, kad ši šeima, auginanti mažametę dukrą, prekiauja narkotikais. Tačiau, pagal pačios buto šeimininkės policijai pateiktą versiją, įsibrovėliai reikalavo pinigų už parduotą butą. Į namus juos įsileido pati šeimininkė, apie 12 valandą dienos pasigirdus durų skambučiui. Pro akutę matėsi, kad į svečius atėjo nepažįstamas jaunas vyras. Tačiau atidarius duris kartu su juo įsiveržė dar 3 kaukėti asmenys. Namuose buvusius 45-erių metų sutuoktinius bei jų 11-metę dukrą bandyta surišti, jie mušti reikalaujant pasakyti, kur pinigai, o šeimos galvai dar smogta ir peiliu į pilvą. Sužeistasis išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK). Greitosios medikus bei policiją kvietusi jo žmona važiuoti į KMUK atsisakė teigdama, kad nenori palikti tuščių namų. Moters teigimu, įsibrovėliai pagrobė tik šeimos turėtą auksą.

Vagystė Vičiūnuose, apie kurią pranešta šeštadienį, apie 6 val. ryto, dar mįslingesnė. 44-erių metų namo šeimininkė teigia nieko įtartino naktį negirdėjusi, tačiau paryčiais aptikusį pravirą langą. Paaiškėjo, kad jis atidarytas pragręžiant rėmą. Tokiu pačiu būdu bandyta įveikti ir kitą langą, tačiau sutrukdė ant palangės buvusios gėlės. Konstatavus, kad naktį kažkas svetimas pabuvojo name, pasigesta kambaryje ant stalo gulėjusios rankinės su jau minėta penkiaženkle litų suma. Pasak pareigūnų, susidarė įspūdis, kad pranešusioji apie šią vagystę nelabai linkusi su jais bendrauti. Todėl kol kas neaiški ir šių pinigų kilmė. Pirminiais duomenimis, namo šeimininkas – buvęs sportininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.