Kelią jūros link saugo spynos ir kelio ženklas

Net ir nuvilnijus skandalams bei žmonių pasipiktinimo bangai, vadinamasis Klaipėdos ponų rezervatas Skautų gatvėje tebėra aptvertas tvora, o įvažiavimą į jį saugo ne tik nelegalus užkardas, bet ir neteisėtai pakabintas kelio ženklas.

Savaitgalį šia gatve sumanę jūros link nukakti klaipėdiečiai liks nuvilti. Įvažiuoti į Skautų gatvę gali tik ten gyvenantys asmenys ir jų svečiai. Kitiems mirtingiesiems palikti vartai įeiti ir išeiti. Tačiau tik šviesiu paros metu.

Užkardo neturi būti

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius sakė, kad miesto gatvės turi tarnauti visų gyventojų interesams.

„Jokių užkardų ten neturėtų būti. Tačiau viskas priklauso nuo to, ar konkreti gatvė turėtų būti pravažiuojama.

Jei gatvės tąsa nenumatyta ir jos dalis tarnauja tik toje vietoje pastatytų individualių namų savininkams, tada gali būti ir kitokių sprendimų”, – tvirtino R.Taraškevičius.

Jis teigė, kad šalia užkardo yra atidaryti vartai ir pėsčiomis galima nueiti Skautų gatve jūros link.

„Į mane kreipėsi Tauralaukio vieno kvartalėlio gyventojai, ketinę užtverti gatvę. Kategoriškai atsakiau, kad tokio leidimo nebus”, – prisiminė meras.

Reikia leidimo

Skautų gatvėje prie užkardo pastatytas kelio ženklas „Eismas draudžiamas”.

Anot savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Sauliaus Gudavičiaus, gyventojai gali siūlyti savivaldybės Saugaus eismo komisijai, kur pastatyti kelio ženklus.

„Paskui vyksta derinimas su Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Eismo priežiūros skyriumi.

Kelio ženklus privačiose teritorijose stato savininkai už savo lėšas, o bendro naudojimo vietose – savivaldybė”, – paaiškino skyriaus vedėjas.

Naktį vartus užrakina

Klaipėdos savivaldybės tarybos Miesto ūkio komiteto pirmininkas Benediktas Petrauskas, vadovaujantis bendrijai „Gintaro krantas”, į kurią susibūrę Skautų gatvės gyventojai, paaiškino, kad užkardas ir ženklas „Eismas draudžiamas” nesuderintas su Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriumi.

„Objektas tebėra statomas. Aptvertą namų grupę reikia vertinti kaip statybų aikštelę. Galėjome ją aptverti medine tvora, kaip dalį Biržos tilto, tačiau elgėmės kultūringai, pastatėme gražią tvorą. Gatvės ženklinimo projektas parengtas ir bus pateiktas Saugaus eismo komisijai”, – tvirtino jis.

Anot bendrijos pirmininko, poilsiautojai pėsčiomis gali eiti prie jūros Skautų gatve šviesiu paros metu.

„Yra pasitaikę konfliktų, kai naktį neblaivūs asmenys bandydavo eiti prie jūros Skautų gatve. Tačiau vietiniai gyventojai žino, kada vartai būna užrakinti, ir incidentų su jais nekilo”, – teigė B.Petrauskas.

Nėra ko slampinėti

Bendrijos pirmininkas sakė, kad taip saugomasi nuo vagių, kurie gali išvogti nebaigtų statyti namų statybines medžiagas.

„Ir nėra ko naktį slampinėti po pajūrį”, – įsitikinęs B.Petrauskas.

Jo teigimu, Skautų gatvė – D kategorijos, tai yra mišri, skirta dviračiams, pėstiesiems ir namų savininkų lengviesiems automobiliams su greičio apribojimais.

„Gatvės tąsa nenumatyta. Jei bus leista važinėti visiems, mašinos stovės kopose”, – tvirtino bendrijos pirmininkas.

Galėjo nubausti

Pasak Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresniojo specialisto, savivaldybės Saugaus eismo komisijos nario Gintaro Ramanausko, už savavališką kelių ženklų statymą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 100 iki 500 litų.

„Su mūsų skyriumi niekas nederino, kad būtų leista Skautų gatvėje pastatyti ženklą „Eismas draudžiamas”, – sakė pareigūnas.

Jis negalėjo prisiminti, kad komisija būtų sutikusi leisti įrengti užkardą Skautų gatvėje. Nors tokie reikalai, anot G.Ramanausko, Saugaus eismo komisijoje turi būti svarstomi.

Svarbūs žmonės

Skautų gatvėje už tvoros ir užkardo yra įsikūrę žymių klaipėdiečių.

Čia prieglobstį rado buvusi Klaipėdos apskrities viršininkė Virginija Lukošienė, savivaldybės tarybos Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Povilas Vasiliauskas. Jo kolega B.Petrauskas.

Už tvoros taip pat gyvena Valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius, miesto tarybos narys Sigitas Dobilinskas, savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Almantas Mureika, Ūkio ministerijos sekretorė klaipėdietė Lina Domarkienė.

Gatvėje stovi ir buvusio bendrovės „Klasco” vadovo Eduardo Plauškos namas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.