Dainininkas, “darantis” pinigus

Ar kaunietis atlikėjas Artas muzikanto karjerą iškeičia į direktoriaus krėslą?

Dvidešimtmetis atlikėjas Artūras Pitkauskas-Artas, iki šiol siekęs dainininko karjeros, nusprendė užsiimti rimtesniais dalykais ir iš pramogų pasaulio pasinėrė į verslą. Direktoriaus darbo patirties iki šiol neturėjęs dainininkas nuo penktadienio vadovauja naujam naktiniam Kauno klubui SIN. Klubo startas buvo sėkmingas, todėl Artas neabejoja, kad pavyks įgyvendinti net drąsiausias savo idėjas.

Nebus lietuviškų grupių

Artas, neseniai tapęs ir renginių organizavimo firmos „Idėja-A”, administruojančios Kauno naktinį klubą SIN, direktoriumi, mano, kad naujos pareigos labai įdomios ir kaip tik jam.

Artas sau kelia ne vieną užduotį, bet tiki, kad užteks ir žinių, ir patirties joms įgyvendinti. „Visi mokosi ir aš kasdien įgyju vis daugiau žinių”, – tikino kaunietis atlikėjas, studijuojantis muzikinių projektų vadybą Kauno technologijos universitete (KTU).

Atlikėjas mano, kad pravers KTU įgytos žinios. Pasikeitus buvusio klubo „Naktinė oazė” savininkams, iš esmės atsinaujino ir klubas. „Orientuojamės tik į šokių muziką ir netradicinius projektus, skirtus brandžiai publikai”, – klubo planus, susijusius su garsiausiais Lietuvos ir pasaulio diskžokėjais, dėstė pašnekovas ir patikino, kad lietuviškų grupių šiame klube tikrai neišvysime.

Reikalų lovoje nespręs

Kai kas suabejojo, ar Artas taps geru direktoriumi. „Aukštyn žemyn ” apklausa turėtų atskleisti administracinius ir vadybinius dainininko sugebėjimus.

– Kas versle svarbiau – pajamos ar išlaidos?

– Išlaidos tiesiogiai proporcingos pajamoms. Kuo daugiau išleisi, tuo daugiau uždirbsi.

– Pagal kokius principus derėtų suburti komandą, kuri pateisintų lūkesčius?

– Į darbą priimu tuos, kurie mąsto vartotojiškai ir racionaliai. Viena, rengti savo vakarėlius, tuomet gali įgyvendinti pačias netikėčiausias idėjas, kita – plačiai publikai skirtus renginius. Šiame darbe svarbus ir sveikas protas.

– Ar lengvai atleistum prastai dirbantį klubo darbuotoją?

– Nelengvai priimu, sunkiai atleidžiu. Dabartinė mūsų komanda – draugiški, protingi žmonės. Jiems svarbu ne pinigai, bet idėja. Didžiausia motyvacija – ją realizuoti. Taip mąstantis žmogus yra idealus darbuotojas.

– Kaip kelti darbuotojų motyvaciją?

– Papildomu uždarbiu. Tarkime, už tam tikrą apyvartą skirti papildomą užmokestį. Visuomet sakau, kad derėtų mąstyti kaip tikriems materialistams.

– Ką galvojate apie vadovo vakarienes su darbuotojomis?

– Ir taip kasdien pietaujame. Tarp manęs ir darbuotojų gali būti šilti, bet tik draugiški santykiai. Jokių asmeniškumų.

– Ar iki šiol turėjote savo verslą?

– Taip, nuo pat vaikystės. Pirmoje klasėje vogdavome daržoves ir jas gatvėje pardavinėdavome. Teisingas mąstymas. O pastaruoju metu pardavinėjau savo idėjas.

– Kodėl klube neskambės Jūsų dainos?

– Nesu iš tų vadovų, kuris pasikviečia visus draugus ir juos vaišina. Mūsų klubo veidas – kitas, mano muzika jam netinka.

– Kaip kovoti su „į šoną” gėrimus pilančiais barmenais?

– Taip nebūna, mūsų darbuotojai – sąžiningi.

– Ką reiškia SIN?

– Nuodėmė. Kiekvieną penktadienį pateiksime nuodėmingą pasiūlymą.

– Ar dainininko ir vadovo profesijos turi panašumų?

– Ir dainininkas, ir direktorius bendrauja su daugybe žmonių, tarp jų – ir negatyviai nusiteikusiais.

Lankytojai – striptizo šokėjai

Dainininkas muzikinės veiklos apleisti neketina ir gerbėjams žada per Kalėdas padovanoti savo naująjį albumą.

„Aišku, dabar daugiau laiko praleidžiu naktiniame klube, bet dainavimo irgi neketinu pamiršti. Jie vienas kitam tik padeda – tikrai netrukdo. Viskas suderinama”, – sako jis.

Klube Artas būna kasdien ir sako, kad SIN lanko ne tik paprasti kauniečiai, bet ir įžymybės. „Praėjusį savaitgalį SIN linksminosi pasirodymą Kaune tą vakarą rengę „Chippendales”. Striptizo šokėjams klubas paliko neblogą įspūdį”, – kalbėjo direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Dainininkas, “darantis” pinigus"

  1. KestaS

    Eikit sau SIN taij belenkoks mldc klubas visi mldc kurie eina 😀 🙂 mes su rimta saika belenkaijp isiraunam 😡 😳 😐 duodam mes ten danco belenkaijp dancing dancing

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.