Pavydėtinas prizų fondas

Kaunietis fotografas Romualdas Požerskis dabar žino viską apie čekų ir slovakų spaudos fotografijos metų derlių. Jis Prahoje kartu su kitais vienuoliktojo čekų ir slovakų spaudos fotografijos konkurso vertinimo komisijos nariais per tris dienas peržiūrėjo 3110 nuotraukų, kurias pateikė 300 autorių.

„Čekai ir slovakai (šių šalių spaudos fotografus vienija ta pati sąjunga) garsėja gera fotografijos mokykla ir tradicijomis, todėl daugelis jų kviečiami dirbti į įvairias pasaulio agentūras. Jei vyksta koks nors svarbus pasaulio įvykis, jį būtinai fotografuoja ir koks nors čekas ar slovakas. Todėl ir čekų bei slovakų spaudos konkursui pateiktose nuotraukose buvo atspindėti visi svarbiausi pasaulio metų įvykiai. Tuo tarpu lietuviai „verda” vien savose sultyse – fotografuoja tik savo šalies ribose. Tad Prahoje buvo labai įdomu dirbti”, – pastebėjo R.Požerskis.

Vertinimo komisijos, sudarytos iš fotoagentūrų vadovų, fotografijos kritikų ir garsių fotografų, sunkiausias uždavinys – išrinkti vieną „patį pačiausią” metų kadrą. Juo tapo slapto politinių partijų susitikimo akimirka, įamžinta fotografo Michalo Čižeko („France presse”). Už šią nuotrauką gruodžio mėnesį atidarant parodą jam bus įteiktas 15 tūkstančių litų piniginis prizas. O dar komisijos atrinkti 42 autoriai išsidalys likusius 85 tūkstančius litų iš konkurso prizų fondo. „Bendras konkurso biudžetas – įspūdingas ir galintis sukelti pavydą lietuviams – 240 tūkstančių litų”, – sakė R.Požerskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.