Naujakuriai linksniuoja merą

Tauralaukyje namus pasistatę pasiturintys klaipėdiečiai piktinasi esantys priversti klampoti po purvynus, nors jų būsimojo kaimyno – Klaipėdos miesto mero – sklypą jau juosia asfaltuotos gatvės.

Kvartalo teritoriją administruojančios bendrovės atstovas tvirtina, kad infrastruktūros tvarkymo darbai buvo suplanuoti dar tada, kai apie Rimanto Taraškevičiaus planus apsigyventi Tauralaukyje nebuvo žinoma.

„Vakarų ekspreso” duomenimis, prieš kelerius metus pradėjus pardavinėti sklypus namų statybai, keli jų, dabar atsidūrusių asfaltuotoje zonoje, kaip atlygis už suteiktas paslaugas lengvatinėmis sąlygomis buvo parduoti statybų bendrovei „Klaipėdos monolitas”. Žinia, R. Taraškevičius niekada neslėpė esąs šios įmonės akcininkas.

Kemsynų apsuptyje

Naujo individualių gyvenamųjų namų kvartalo Tauralaukyje šeimininkai priekaištauja teritorijos administratoriams dėl sutarties sąlygų nevykdymo.

Jie tvirtina pasijutę kvartalo inžinerinių tinklų bei bendrojo naudojimo žemės savininkės – Vilniaus bendrovėse „Erama” – įkaitais, nes ši esą nevykdo savo įsipareigojimų.

„Pagal individualiai pasirašytas sutartis, sklypų pirkėjai privalėjo pasistatyti namus per 540 dienų, per tokį patį laikotarpį „Erama” turėjo sutvarkyti infrastruktūrą. Šis terminas baigėsi spalio 14-ąją, o atlikta tik pusė darbų, todėl mes priversti klampoti po kemsynus. Galėtų bent kokio žvyro užpilti…” – „Vakarų ekspresui” guodėsi vienas iš būsimųjų kvartalo naujakurių Algirdas Dulkė.

Anot jo, „Eramos” atstovai nepatenkintiems klaipėdiečiams aiškina vėluojantys dėl rangovų kaltės bei oro sąlygų ir žada gatves, šaligatvius bei įvažiavimo į individualius žemės sklypus kelius sutvarkyti iki Vėlinių.

„Bijau, kad visa tai nusikels į vėlyvą pavasarį. Laimei, aš dar į namą neįsikėliau, tačiau ką daryti kvartale jau apsigyvenusiems žmonėms, kai juos supa kemsynai, po lietaus sunkiai įveikiami net automobiliais?” – klausė A. Dulkė.

Be to, naujieji Tauralaukio gyventojai, su pavydu žvelgiantys į tris centrinėje kvartalo dalyje jau asfaltuotas gatveles, nesupranta, kuo jie prastesni. Jie spėlioja, kad šią naujos gyvenvietės dalį skubėta sutvarkyti dėl to, kad netrukus ten apsigyvens pats miesto meras.

Šiemet užbaigs

UAB „Erama” konsultantas Linas Cininas sako, kad tarp asfaltuotų gatvių ir Klaipėdos mero nėra jokios sąsajos.

Pasak jo, infrastruktūros tvarkymo darbai buvo suplanuoti trimis etapais dar prieš kelerius metus, kai bendrovė net nenutuokė, kad naujajame kvartale pageidaus įsikurti R. Taraškevičius.

L. Cinino teigimu, naujakuriai nesutvarkytomis gatvėmis piktinasi nepagrįstai: „Konkrečios dienos, kada viskas turi būti sutvarkyta, neįvardijome. Nustatytas terminas – šių metų ketvirtas ketvirtis, kuris dar nesibaigė. Be to, nereikia pamiršti, kad kvartalas nemažas, per šimtą namų, kurie pradėti statyti ne vienu metu.”

Tiesa, konsultantas pripažino, kad vėlavimo būta: kvartalo gatves planuota tvarkyti trimis etapais, o ten, kur dabar jau paklotas asfaltas, darbai atlikti aštuoniais mėnesiais vėliau nei planuota. Likusią infrastruktūros dalį vis dėlto tikimasi sutvarkyti dar šiemet: „Aišku, apželdinti teritorijos jau nespėsime.”

„Eramos” atstovas atmeta ir naujakurių spėjimus dėl galimų protekcijų klojant asfaltą greta mero sklypo: „Apie tai, kad kvartale apsigyvens Klaipėdos meras, sužinojau prieš metus, o statybos reikalai buvo tvarkomi dar 2003 metais.”

„Žemę pirkau”

Be to, anot L. Cinino, parduodant sklypus, R. Taraškevičius nebuvo pirminis pirkėjas.

„Toje vietoje, kur dabar stovi mero namas, žemė kartu su dar keliais sklypais lengvatinėmis sąlygomis buvo parduota bendrovei „Klaipėdos monolitas”. Tokiu būdų atsiskaitėme su šia įmone už dalį atliktų darbų”,- sakė „Eramos” konsultantas.

Šių metų kovą „Vakarų ekspresas” jau rašė apie mero statomą dviejų aukštų namą su garažu Tauralaukyje. R. Taraškevičius atvirai dėstė pasiskolinęs statyboms beveik pusę milijono litų iš banko, o statybas pradėjo ne savo, bet sūnaus vardu, esą norėdamas jį parsivilioti iš Vilniaus į Klaipėdą.

„Už žemę ir komunikacijas mes sumokėjom apie 300 tūkstančių litų”, – tikino meras, atmesdamas prielaidas, kad 14 arų ploto žemės sklypą namui statyti jis, kaip „Klaipėdos monolito” akcininkas, galėjęs gauti dovanų ar pirkti už simbolinę kainą.

Nesąmone meras vadino ir būsimųjų savo kaimynų svarstymus, neva asfaltas naujajame individualių namų kvartale pradėtas dėti pirmiausia greta jo sklypo: „Tikrai niekieno neprašiau išskirtinių sąlygų. Esu tik vieną kartą „Eramos” atstovams užsiminęs, kaip gražiai kitoje kelio pusėje išdygusio kvartalo statytojai tvarkosi, o mūsų kvartalo naujakuriai gyvena netvarkoje. Bet ką darysi – juk negali pasirūpinti gatvėmis, jeigu komunikacijos dar nesutvarkytos…”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.