A.Čaplikas: Kodėl politikai „šokdina” VSD?

Neslūgstanti ir nuolat pakurstoma įtampa bei ažiotažas dėl tyrimų susijusių su Valstybės saugumo departamentu (VSD) rodo pasikartojančią pastarųjų metų blogą tendenciją, kuomet politikai, vardan siaurų asmeninių ir partinių interesų yra linkę paminti valstybės interesus, mano Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Algis Čaplikas.

„Atsiribojant nuo bet kokių išankstinių vertinimų, man kelia nerimą tendencijos, kuomet sąmoningai ar nesąmoningai yra kurstomos aistros, per kurias pamirštami net pradiniai tyrimo tikslai. Vienareikšmiška, kad šioje situacijoje, kuomet diskusijos vyksta apie svarbiausią šalies saugumą užtikrinančią instituciją, politikai turėtų būti daug santūresni ir šaltesni. Akivaizdu ir kita, kad politikai savo viešais pareiškimais ne tik stengiasi sau norima linkme paveikti šiuo metų dirbančios parlamentinės komisijos poziciją, bet nesibodi, į dirbtinai kuriamą konfliktą, įvelti net Prezidentą”, – teigia liberalcentristas Algis Čaplikas.

Seimo vicepirmininko įsitikinimu, tiriant VSD veiklą būtinas maksimalus apolitiškumas, dalykiškumas ir nacionalinių šalies interesų viršenybė prieš bet kokius kitus problemos tyrimo aspektus.

„Savo poziciją garsiausiai dėstantys ir visuomenės nuomonę labiausiai besistengiantys paveikti politikai neturėtų užsimiršti, vaizduodami, kad naujai iškylančios ir ne visada jiems palankios aplinkybės vertos tik moralinio įvertinimo. Šiuo atveju tikrai sunku būti tik pasyviu stebėtoju, kuomet žiniasklaida daro gana atviras prielaidas, jog aukštas VSD pareigūnas savo politinę simpatiją išreikšdavo slaptų duomenų nutekinimu, arba tikina, kad buvęs Seimo narys, priklausantis šiuo metu parlamente atstovaujamai partijai, galėjo prisidėti prie ko gero kraupiausio nusikaltimo – žmogžudystės”, – teigia Seimo vicepirmininkas A.Čaplikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.