Princas ir Lietuvoje įrodė esąs ekscentrikas

Edinburgo hercogas pabandė savo stiliumi pajuokauti išgirdęs Česlovo Juršėno frazę apie „gyvą eksponatą”

Viešėdamas Lietuvoje, Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II vyras patvirtino savo ekscentriško žmogaus reputaciją. Edinburgo hercogas princas Filipas pasiūlė vaškinių figūrų muziejaus eksponatu paversti Seimo Pirmininko pirmąjį pavaduotoją Česlovą Juršėną.

Karališkajai porai jau išvykus iš Lietuvos, pasklido neoficialios žinios apie antradienį Seime įvykusį pokalbį tarp Č.Juršėno ir Edinburgo hercogo. Tikslios pastarojo citatos niekas negali pakartoti, tačiau sklinda gandai, kad karališkajai porai ekskursiją po Seimo rūmus surengęs Č.Juršėnas princo buvo pavadintas „iškamša”. Tai neva buvo pajuokauta po to, kai Filipas sužinojo, jog Č.Juršėnas yra dirbęs visuose Lietuvos parlamentuose nuo pat nepriklausomybės atkūrimo 1990-aisiais.

Č.Juršėnas „Kauno dienai” tvirtino negirdėjęs tokio princo žodžio. „Buvo štai taip – aš prisistačiau kaip seniausiai čia, Seime, dirbantis parlamentaras ir pats pasisakiau esąs gyvas eksponatas. Ką jis į tai atsakė, aš tiksliai negirdėjau”, – teigė Seimo pirmasis vicepirmininkas.

Č.Juršėnas tik tvirtino iš kitų šaltinių vėliau nugirdęs, neva reaguodamas į informaciją apie seniausią parlamentarą ir „gyvą eksponatą”, princas Filipas pasakęs Seimo pirmajam vicepirmininkui, kad „vertėtų padaryti” jo „vaškinę figūrą”.

Edinburgo hercogas garsėja savo ne visada subtiliu, kartais netgi „arklišku” humoru. Pavyzdžiui, prieš keliolika metų kartu su karaliene Elžbieta II lankęsis Kinijoje, princas, bendraudamas su ten besimokančiais britų studentais, garsiai pasiteiravo, ar jiems nuo bendravimo su kinais nesusiaurėjo akys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.