„Otelas” pagal A|CH

Anželikos Cholinos šokio spektaklio „Otelas” premjera įvyko 2006 m. gegužės 30 d.
„Manasis Otelas” – apie viską griaunančius pavydo nuodus, meistriškai užaugintus iš mažos kibirkštėlės blogo žmogaus… Jei tik žmonės suprastų, kad tai tik didžiulė savęs naikinimo jėga, kiek meilės istorijų būtų buvę galima išsaugoti…” – sako A. Cholina.
„Vienintelis pakuždėtas žodis…vienintelis išgirstas žodis…ir viskas. Nieko nebėra. Meilė bejėgė…” – spektaklio scenografo Marijaus Jacovskio žodžiai taikliai apibūdina šią tragediją.
„”Otelas”- sunkiai šokiui pasiduodanti medžiaga. Pasaulyje yra vos keli pastatymai pagal šią W. Šekspyro tragediją. Statydama savo šokio spektaklį išskyriau svarbiausius pjesės veikėjus, išryškinau esminius įvykius ir maksimaliai atpasakojau istoriją” – A. Cholina.
Spektaklyje dalyvauja 30 šokėjų. Spalio 23 d. 18val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pristatomame spektaklyje Otelo partiją atliks Nerijus Tauskus, Dezdemoną šoks Margarita Makejeva, Jagas – Aurimas Sibirskas. Kasijaus vaidmenyje debiutuos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro artistas Mantas Daraškevičius.
„Esu patenkinta vykusiai savo artistų sukurtais vaidmenimis. Ypač šiame spektaklyje atsiskleidė Aurimas Sibirskas, sukūręs neįtikėtinai įtaigų Jagą, kuris yra spektaklio ašis. Sudėtingas vaidmuo teko ir kordebaletui, kur masė virsta iš jūros į turkų karius, o paskui transformuojasi į juodąsias mintis”.

Kostiumus kūrė Vida Simanavičiūtė ir Aleksandras Pogrebnojus.

A|CH teatras ruošiasi pristatyti „Otelą” gastrolėse po Lietuvą: lapkričio 21 d. Kaune, Girstutyje, lapkričio 24 d. Panevėžio Bendruomenių rūmuose, gruodžio 4 d. Klaipėdos Žvejų rūmuose, gruodžio 8 d. Alytuje, Kultūros ir komunikacijos centre.)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.