Politikas skęsta skolose

Panevėžio miesto savivaldybės Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas konservatorius Gintaras Byčius įklimpo į finansines problemas. Miesto biudžeto pinigus skirstantis politikas „nustekeno” į bankrotą paties įkurtą sveikatingumą centrą. Už šį nesėkmingą verslo projektą kreditoriams G.Byčius liko skolingas nemenką pinigų sumą. PB žiniomis, verslininkas, norėdamas likviduoti skolas, ketina parduoti jam priklausantį nekilnojamąjį turtą.

Panevėžio miesto tarybos Tėvynės sąjungos ir Lietuvos politinių kalinių bei tremtinių sąjungos frakcijos seniūną, Finansų ir biudžeto komiteto pirmininką bei privačia medicinine praktika besiverčiantį verslininką skolų našta prislėgė prekybos ir pramogų mieste „Babilonas” įrengus sveikatingumo centrą „Sveikatos sodas”. Jo įrengimui politikas išleido apie 700 tūkstančių litų.

Nors ir buvo reklamuotos sveikatingumo centro teikiamos paslaugos, jis G.Byčiui pelno nedavė. Skolos privertė verslininką „Sveikatos sodą” uždaryti.

Beje, neoficialiomis PB žiniomis, verslininkas taip pat ketina uždaryti „į minusą” dirbančią prieš kelerius metus Klaipėdoje atidarytą druskų gydyklą. Ją uostamiestyje G.Byčius „BIG” prekybos centre įrengė už 85 tūkstančius litų. Tokia pat druskų gydykla, dar vadinama Holistinės sveikatos klinika, yra ir Panevėžyje. Patalpas panaudos būdu verslininkas nuomojasi Panevėžio poliklinikoje.

Gali atsidurti teisme

Panevėžietis verslininkas, nesėkmingai investavęs į naujas savo veiklos kryptis bei už suteiktas paslaugas neatsiskaitęs su buvusiais partneriais, greitai gali atsidurti ir teisme. PB kalbinta vienos bendrovės savininkė (redakcijai verslininkės pavardė bei bendrovės pavadinimas yra žinomas), kuriai G.Byčius negrąžino pinigų už atliktus darbus, teigė, kad įmonės advokatai ruošia dokumentus teismui. „Galbūt medikui buvo per sunku suktis verslo pasaulyje ir apskaičiuoti, ar verslas bus rentabilus. Antra vertus, versle visko pasitaiko. Bankrutuojančios įmonės šiandien nieko nestebina”, – teigė įmonės savininkė.

„Išmušinėja” skolas

PB pavyko sužinoti, kad Panevėžyje medikas daugiausia skolingas „Indastrus” bendrovei, kurios darbuotojai „Sveikatos sodui” atliko elektros instaliavimo darbus. Skola metų pradžioje buvo 43676 litai. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Kęstučio Kišono, pasamdžius skolas išieškančią bendrovę, ji sumažėjo 6200 litų.

„Skola sumažėjo. Tačiau, manau, teks nemažai laukti, kol viską susigrąžinsime. Esu optimistas, tad tikiu, kad pinigus atgausime. Kol kas į teismą nesikreipsime. Tikiu, kad pakaks skolas išieškančios bendrovės paslaugų. Juolab, kad reikalai pajudėjo”, – teigė „Indastrus” vadovas.

Skolą pripažino

Verslininko G.Byčiaus apie 5 tūkstančių litų skolą bendrovei „Orestinos montažai” Panevėžio apylinkės teismas jau pripažino ir įpareigojo antstolius ją išieškoti. Pasak vieno iš bendrovės savininkų Dainiaus Juškevičiaus, skolos teko laukti apie metus. „Netekę kantrybės ją atgauti, pateikėme ieškinį teismui. Dabar laukiame, kada antstoliai išieškos skolą”, – teigė D.Juškevičius.

PB žiniomis, G.Byčius 1500 litų taip pat liko skolingas bendrovei „Ruvilsa”. Jos savininkas Jonas Vilkelis PB teigė, kad skola susidarė už chemikalus, kurie buvo naudojami baseino vandeniui valyti. „Skambiname jam. Bandome su juo kalbėti, kad skolą grąžintų. G.Byčius žada skolą atiduoti”, – aiškino jis. Beje, miesto Tarybos narys liko skolingas ir sostinėje registruotai bendrovei „Optika ir technologijos”.

Gina savus?

Tai dar ne visos konservatoriaus G.Byčiaus skolos. Verslininko įkurtą Holistinės sveikatos klinika, kuri patalpas nuomojasi iš Panevėžio poliklinikos, taip pat skendi skolose. 5600 litų skola poliklinikai susidarė nemokant už patalpų nuomą.

Beje, PB kalbinta Panevėžio poliklinikos direktorė Irena Čeilitkienė, G.Byčiaus Holistinės sveikatos klinikos skolos už nuomą pasakyti nesiteikė. Įdomu tai, kad ir G.Byčius, ir pati I.Čeilitkienė yra kandidatai kitais metais vyksiančiuose rinkimuose į miesto Tarybą. PB žiniomis, jie abu yra konservatorių sąraše.

Taip pat šiame konservatorių rinkimų sąraše esanti Savivaldybės kontrolierė Marija Danutė Kažukauskienė PB patikino, kad yra sudarytas skolos grąžinimo grafikas. Pasak jos, nuompinigiai bus gąžinti.

Telefonas užblokuotas

Su skolose skendinčiu verslininku PB žurnalistai bandė susisiekti kelias dienas. Tačiau miesto Tarybos nario telefono numeris, nurodomas net oficialioje Savivaldybės interneto svetainėje, užblokuotas. Tik vakar baigiantis darbo dienai G.Byčių pavyko rasti Holistinės sveikatos klinikoje.

Į klausimus apie skolas konservatorius G.Byčius atsakinėjo lakoniškai. „Dabar apžiūriu pacientą. Dirbu. Negaliu kalbėti. O ką – jūs man padėsite skolas grąžinti?” – paklausė jis. PB verslininkas nepaneigė, kad skolas mažins pardavęs turimą nekilnojamąjį turtą.

Pasiteiravus, ar nesudėtinga turint finansinių bėdų vadovauti savivaldybės Tarybos Finansų ir biudžeto komitetui, ar jis kandidatuos artėjančiuose savivaldybių rinkimuose, bankrutuojantis verslininkas atrėžė: „Vadovavimas komitetui susijęs su politika, o ne su verslu. Dėl dalyvavimo artėjančiuose rinkimuose klauskite partijos skyriaus vadų. Jei įrašys į sąrašus, kodėl nesudalyvavus?”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.