„Al Qaeda“ taikosi į Didžiąją Britaniją

Grupuotė „Al Qaeda” dabar veikia labiau organizuotai ir šįkart savo taikiniu pasirinko Didžiąją Britaniją. Apie tai naujienų agentūrai BBC pranešė kovos su terorizmų tarnybos atstovai.

BBC korespondentė Didžiojoje Britanijoje Margaret Gilmor pranešė, kad saugumo tarnybos dar niekada neįžvelgė tokios didelės gresmės kaip dabar.

Žvalgybos tarnybos mano, kad „Al Qaeda” sukūrė Didžiojoje Britanijoje platų ir sudėtingą tinklą, panašų į tą, kuriuo naudojosi Airių respublikonų armija. Kiekviename tinklo padalinyje yra savo vadovas, už apsiginklavimą atsakingas „tiekėjas” ir keletas savanorių. Kiekvienas toks padalinys veikia savo teritorijoje.

Teigiama, kad kovotojai yra rengiami Didžiojoje Britanijoje ir Pakistane.

Laikraštis „The Guardian” cituoja šaltinius, kurie aiškina, kodėl sprogdinimus lengviau yra vykdyti būtent Didžiojoje Britanijoje. Manoma, kad taip yra dėl to, kad Britaniją ir Pakistaną sieja seni ryšiai, tūkstančiai britų kasmet vyksta į šią Azijos šalį.

Žvalgybos tarnybos pažymi, kad jų darbuotojams nėra lengva patekti į kovotojų rengimo stovyklas Pakistane.

„Šios tarnybos mano, kad pernai liepos 7 dieną Londone įvykdyti sprogimai tėra pradžia”, – cituoja „The Guardian” vieną aukštą pareigūną. „”Al Qaeda” mano, kad Didžiojoje Britanijoje yra daugybė galimybių įvykdyti nemažai aukų pareikalausiančius teroro aktus, dėl kurių valdžia gali atsidurti sudėtingoje padėtyje”, – rašo laikraštis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.