Šūviai laidojimo firmoje siejami su “daktarais”

Aiškėja, kad „Klepsydros” karstų karalystė apšaudyta, sukonfliktavus dėl pinigų

Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyba (ONTT) teigia suradusi, kas daugiau kaip prieš pusmetį šaudė laidojimo firmos „Klepsydra” patalpose Savanorių prospekte. Antradienį į areštinę uždarytas seniesiems Kauno „daktarams” priskiriamas 54-erių metų A. S., kažkada subūręs jo vardu žinomą „brigadą”.

Minėtam jau 4 kartus teistam kauniečiui, operatyvininkų duomenimis, vienam ištikimiausių šiandien Henrikui Daktarui senųjų „daktarų”, pateikti įtarimai dėl savavaldžiavimo bei neteisėto šaunamojo ginklo laikymo ir panaudojimo. Jo artimai draugei, vienos šiuo metu likviduojamos Kauno centro kavinės direktorei R.L. – dėl savavaldžiavimo.

Panaudotas savigynai išduotas ginklas

Su pareikštais įtarimais nesutinkantis A.S. uždarytas dviem paroms į areštinę. R.L. po apklausos, kurios rezultatai nekomentuojami, skirta kitokia kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, šūviais spręstas konfliktas dėl pinigų.

Ginklas, kuriuo šaudyta, prieš porą metų verslininkei R.L. išduotas savigynai. Jai pareikštas įtarimas dėl savavaldžiavimo turėtų reikšti, kad moteris galėjo būti šio nusikaltimo iniciatore. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, operatyvininkams pavyko rasti ir pagrindinį šio nusikaltimo įkaltį – R.L. legaliai laikytą 9 mm kalibro pistoletą.

Įtariama, kad su šiuo ginklu moters draugas A.S. „išmušinėjo” iš „Klepsydros” direktoriaus Lenkijos piliečio B.B. kažkokią skolą. Kad ši gana prieštaringą reputaciją turinti laidojimo firma siejama su ONTT akiratyje esančiais asmenimis, mieste kalbama jau seniai.

Grandininė reakcija?

Gana iškalbingas ir paties B.B. dosjė. Prieš porą metų jis buvo pranešęs, kad apvogtas jo vieno kambario butas, esantis po tuo pačiu stogu, kaip ir „Klepsydros” patalpos. Šis įvykis jau spėjęs apaugti gandais. Pernai B.B. buvo iškelta byla dėl turto išvaistymo ir net paskelbta jo, kaip įtariamojo, paieška. Šių priemonių imtasi po to, kai į policiją kreipėsi vienas bankas, davęs B.B. paskolą ir skundęsis, kad skolininkas nustojo mokėti sutartus mokesčius. Ši byla nutraukta, nukentėjusiesiems radus su įtariamuoju kitą sprendimo būdą.

Šūviai, apie kuriuos policijai pranešta vėlų kovo 13-osios vakarą, taip pat nuaidėjo jau minėtame B.B. bute, esančiame už UAB „Klepsydra” sienos. Apie vienuoliktą vakaro paskambino persigandęs „Klepsydros” patalpų sargas. Šis Latvijos pilietis teigė girdėjęs kažką panašaus į šūvių seriją. Tačiau tai buvo prieš pusvalandį. Iš pradžių jis bijojęs išlįsti, o kai išdrįso, saugomų patalpų sienoje, skiriančioje jas nuo direktoriaus buto, aptiko 3 kulkų paliktas skyles. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, peršautas ir vienas karstas.

Ne visus įkalčius spėta paslėpti

Įvykio vieton atvykusi policijos operatyvinė grupė aptiko kovinių, 9 mm „Luger” kalibro, kulkų ne tik sargo saugomose patalpose, bet ir direktoriaus B.B. bute. Kaip tada teigta, pas jį vos prisibelsta: buto šeimininkas buvo toks įkaušęs, kad su juo buvo neįmanoma susišnekėti. Tąnakt B.B. nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Atlikus kratą „Klepsydros” direktoriaus „apartamentuose”, rasta tokių pačių „Luger” kulkų, tinkančių ne vienam pistoletui, ir 8 šovinių tūtelės. Pastarosios – šiukšlių dėžėje.

Tačiau ginklo, kuriuo šaudyta, per kratą nerasta. Apsistota ties versija, kad jį išsinešė dar vienas su šiuo įvykiu įtariamas asmuo: arba įtariamasis, arba kažkas iš B.B. pavaldinių direktoriaus nurodymu.

Šiandien jau neabejojama, kad pats B.B. kažin ar apie šį išpuolį būtų pranešęs. Teigiama, kad išgąsčio išprovokuotų savo veiksmų su direktoriumi nesuderinęs sargas vėliau taip pat bandė pakeisti parodymus.

Įveikti gudrumu

Pusę metų šį įvykį tyrė Žaliakalnio policijos komisariatas. Kauno ONTT jį perėmė tik prieš dvi savaites.

Kaip taip greitai pavyko išgliaudyti šį riešutėlį, nekomentuojama. Tepasakyta, kad sėkmę lėmė užsispyrimas ir šiek tiek gudrumo.

A.S. „brigados” nariams priskiriami jo jaunesnysis brolis bei sūnus šiuo metu teisiami Kauno apygardos teisme dėl buvusio pastarojo kaimyno nužudymo. Taip pat ne kartą teistas 25-erių R.M. buvo rastas pernai gegužės 9-ąją Girstupio upelyje su šautine žaizda kaktoje.

Ginklas, kuriuo jis nužudytas, nerastas iki šiol.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.