Valstybei – daugiau nei milijonas

Valstybę apgaudinėjęs verslininkas teismo sprendimui turės padengti daugiau nei 1 mln. Lt nuostolius.

Pagėgiuose registruota Konstantino Tallat-Kelpšos įmonė „Bogis” kaltinta apgaulinga apskaita, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Šilutės rajono apylinkės teismui paskelbus nuosprendį užsienyje slapstęsis bei į Lietuvą grąžintas verslininkas turės sumokėti per 1 mln. litų nesumokėtų mokesčių ir apie 14 tūkst. litų baudą.

2002 metų rugpjūtį pradėtą ikiteisminį tyrimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai galėjo tęsti po to, kai šiais metais, pasinaudojus Europos arešto orderiu, įmonės vadovas K. Tallat-Kelpša buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje ir liepą pargabentas į Lietuvą.

FNTT ikiteisminį tyrimą pradėjo įtarus, kad bendrovėje apgaulingai tvarkoma apskaita. Pradėjus tyrimą įtariamasis pasislėpė nuo teisėsaugos pareigūnų.

Nustatyta, kad K. Tallat-Kelpša (gim. 1963 m.) 1999-2002 metais 43 Lietuvoje veikiančioms įmonėms pardavė automobilių atsarginių dalių bei kitokių atsarginių detalių ir medžiagų, vertinamų 3 milijonais 426 tūkstančiais 164 litais, tačiau šių sandorių buhalterinėje apskaitoje nefiksavo, nepagrindė jų apskaitos dokumentais, neregistravo duomenų apskaitos registruose.

Dėl dokumentų stokos nebuvo galima nustatyti Pagėgių savivaldybėje registruotos įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros tiriamuoju laikotarpiu.

Be to, įtariama, kad įmonės savininkas, deklaruodamas 1999-2001 metų įmonės pajamas ir vengdamas sumokėti mokesčius, į metines pajamų deklaracijas įrašė melagingus duomenis apie gautas pajamas ir jas pateikė Tauragės apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.