Paskelbti ir apdovanoti konkurso „Žydintis Vilnius 2006” nugalėtojai

Vilniaus miesto savivaldybė jau dešimtą kartą organizavo sostinės teritorijos tvarkymo konkursą „Žydintis Vilnius 2006”. Savivaldybės atstovai, spaudinių „Sodo spalvos” ir „Žaliasis pasaulis” redaktoriai, architektai iš seniūnijų pateiktų 145 objektų-kandidatų išrinko gražiausius įstaigų ir organizacijų, daugiabučių namų balkonus, tvarkingiausius kiemus ir teritorijas, pavyzdingiausią kotedžų ir individualių namų aplinką.

„Litexpo” parodų rūmuose parodos „Green Deco” metu buvo apdovanoti 35 konkurso nugalėtojai. Šįmet pirmą kartą buvo renkamos žaliausios ir tvarkingiausios Vilniaus gatvės. Tokiomis pripažintos pačių gyventojų apželdintos ir tvarkomos Vinco Krėvės, Nugalėtojų ir Stalupėnų gatvės.

Buvo paskelbtas aktyviausių ir geriausių, jau dešimtmetį puošiančių miestą, asmenų ir objektų sąrašas. Tai – Vilniaus Santariškių klinikų teritorija, viešbučių „Stikliai”, „Barbacan Palace” aplinka, UAB „Olifėja”, „Ogmios centro”, Baldų ir interjero salono „Dalia” teritorijos, Vidmanto Pelėdos namai, Elenos ir Juozapo Rusteikų sodyba, Beno Gudelio namai, Palmiros Damijonaitienės balkonas ir daug kitų. Konkurso nugalėtojams buvo įteikti Vilniaus mero Artūro Zuoko padėkos raštai, padovanota augalų.

Konkursas „Žydintis Vilnius” rengiamas nuo 1997 metų. Šio konkurso organizatoriai siekia skatinti želdinių plėtrą, puoselėti miesto žaliąjį rūbą, įvertinti ir pagerbti vilniečius, kurie tvarko ir gražina savo namų, darbo aplinką, savo gatvę. „Žydintis Vilnius” – Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos tvarkymo programos „Žalias miestas” dalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.