Vartininko karjerai iškilo grėsmė

Londono „Chelsea” futbolo klubo ir Čekijos rinktinės vartininko 24 metų Petro Čecho karjerai iškilo grėsmė. Po atliktos kaukolės operacijos jis negalės žaisti mažiausiai pusę metų.

„Chelsea” vartų sargas traumą patyrė per pastarąjį Anglijos čempionato turą, kai „Reading” futbolininkas 17-ą rungtynių sekundę keliu pataikė čekui į smilkinį. Iš aikštės išneštas Čechas dar turėjo sąmonę, bet stadiono medikų kambaryje ją prarado.

Čechui šis sezonas jau baigtas. „Šeši mėnesiai – tiek reikia, kad sugytų skilęs kaulas. Jeigu smegenys, esantys ties lūžio vieta, buvo pažeisti, gydymas truks dar ilgiau”, – teigė vartininką operavęs chirurgas. Vakar Čechas jau buvo atsigavęs po operacijos, ligoninėje jį aplankė šeima ir komandos draugai.

Medikai perspėjo, kad jei Čechas į aikštę grįš per anksti, pasekmės gali būti fatališkos. „Jis rizikuotų antro smūgio sindromu. Tai nutinka tuo atveju, kai dar vienas smūgis į tą pačią vietą sukelia smegenų pabrinkimą. Toks smūgis jau gali būti mirtinas”, – sakė operaciją atlikęs chirurgas.

„Čechas gimė po laiminga žvaigžde. Po tokių smūgių galima neišgyventi”, – susijaudinęs kalbėjo „Chelsea” strategas portugalas Jose Mourinho.

Per rungtynes su „Reading” klubu „Chelsea” neteko ir antro vartininko 33 metų italo Carlo Cudicini. 93-ą minutę po kampinio varžovas baudos aikštelėje įsirėžė į jį. Vartininkas paspringo liežuviu ir be sąmonės buvo išneštas ant neštuvų. Britų spaudos teigimu, Cudicini veidas jau keitė spalvą, kai medikams judinant žandikaulius pavyko atstatyti liežuvį į vietą ir taip išgelbėti italą nuo uždusimo.

Beje, rungtynių teisėjas neįžvelgė pražangos „Reading” puolėjo veiksmuose ir jo neįspėjo. Traumavus abu „Chelsea” vartininkus į vartus stojo komandos kapitonas gynėjas Johnas Terry.

Šiandien „Chelsea” Čempionų lygos rungtynes namie žais su „Barcelona”. Anglijos čempionų klubo paraiškoje Čempionų lygos turnyrui trečiuoju vartininku registruotas 31 metų portugalas Henrique Hilario.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.