Švėkšnoje – dar vienas gaisras

Pirmadienio vakarą Šilutės rajone, Švėkšnoje, netoli bažnyčios, į dangų vėl veržėsi liepsnos – degė medinis ūkinis pastatas.

20.16 val. Šilutės ugniagesių budėtojas gavo pranešimą apie gaisrą Švėkšnoje. Budėjo ta pati pamaina, kuri vyko gesinti prieš kelias dienas degusį Švėkšnos prekybos centrą.

Į Švėkšną anksčiau nei Šilutės ugniagesiai gelbėtojai atvyko Saugų, Švėkšnos ir Žemaičių Naumiesčio komandos.

Atvykę pareigūnai pamatė, kaip keletas pusnuogių vyriškių su Švėkšnos ugniagesių automobilio žarna blaškosi tarp gaisravietės ir vieno gyvenamojo namo šlakstydami vandenį.

Ant žemės gulėjo kibirkščiuojantis elektros laidas, tačiau kiaurai peršlapę vyrai į jį nekreipė dėmesio. Todėl įsismarkavusius pagalbininkus, tarp kurių buvo ir neblaivių, teko varyti iš pavojingos teritorijos.

Prie degančio pastato ant kojų vos pastovėjo namo nuomininkė 47-metė Zita S. su sugyventiniu bei sūnumi Andriumi. Pastarajam buvo stiklu perrėžtas delnas.

Zita S. neslėpė, jog visi trys po išgertuvių užmigę ir pabudę tik tada, kai kaimynai su kibirais ėmė lakstyti po kiemą.

Beje, moteris jau sykį buvo patyrusi skaudžias gaisro pasekmes. Prieš porą metų Tvaskučių kaime, kur ji anksčiau gyveno, vasarinėje virtuvėje girtuokliaudami sudegė du jos broliai.

Šįsyk sugyventinio broliui priklausančioje sodyboje gaisras kilo dėl savavališkai nuo namo iki tvarto nutiesto laido. Patys nuomininkai ne kartą matė jį kibirkščiuojant, tačiau netvarkė.

Per praėjusį pusmetį Švėkšnoje kilo keli dideli gaisrai. Juose sudegė ne viena sodyba, prekybos centras, apdegė keli žmonės, žuvo moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.