Viskas apie maitinimo kėdutes

Mažylio pasodinimas į maitinimo kėdutę yra ženklas, jog jis pradeda savo aktyvų gyvenimą, kaip visi kiti šeimos nariai. Jis sėdi kartu prie pietų stalo, savo aukštoje kėdutėje jis dalyvauja bendrame šeimos gyvenime, stebėdamas aplinką. Apie 7 – 8 mėnesius kūdikis jau gali sėdėti tiesiai ir nori elgtis kaip suaugusieji. Šeimos pietūs tampa ypatingi, nes pietaudami visi kartu, dalinatės artumo akimirkomis, kurios skatina bendrauti ir yra itin svarbios mažajam šeimos nariui.

Jei nusprendėte, jog maitinimo kėdutės jums ir jūsų mažyliui reikia, lieka išsiaiškinti, kokią kėdutę verta pasirinkti. Šiame etape nuomonės išsiskiria tarp dviejų variantų – medinės ir plastikinės.

Natūralių medžiagų gerbėjai labiau vertina medines kėdutes. Jų pliusas yra tas, jog ši kėdutė dėl savo konstrukcijos vaikui bus tinkama labai ilgą laiko tarpą. Pavyzdžiui, Bebe Confort kėdutė Woodline tinka vaikams nuo 6 mėnesių iki net 10 metų.

Rinkdamiesi tokią kėdutę visgi atkreipkite dėmesį į kai kuriuos aspektus. Visų pirma, ar ji iš tiesų bus saugi ir patogi pusės metukų vaikučiui. Kėdutė turi turėti saugos diržus ir patikimai pritvirtinamą padėkliuką, kad judrus mažylis iš kėdutės neiškristų. Taip pat atkreipkite dėmesį, ar kėdutė turi paminkštinimus ties sėdyne ir atlošu. Tai reikalinga ne tik dėl vaikelio patogumo, bet ir dėl saugumo, mat neretai vaikutis staigiai lošteli atgal ir bumbtelėjęs į kietą medinę atlošo briauną, gali užsigauti galvytę.

Nors medinės maitinimo kėdutės nėra tokios funkcionalios kaip plastikinės, atkreipkite dėmesį į papildomas funkcijas. Pavyzdžiui, minėtosios kėdutės Woodline padėklo gylis reguliuojamas dviem pozicijomis. Tai leidžia pritaikyti kėdutę pagal vaikelį. Taip pat jos sėdynės ir pakojos aukštis yra reguliuojamas – būtent tai ir suteikia kėdutei ilgalaikiškumo. Reguliuodami sėdynės ir pakojos aukštį, pritaikysite kėdutę tiek kūdikiui, tiek paaugusiam mokyklinukui.

Be to, Woodline kėdutę, nuėmę jos padėkliuką, galite tiesiog pristumti prie stalo. Dvi šoninės atramos, pristumiamos prie pat stalo, sukuria saugią erdvę. Kokią kėdutę besirinktumėte, būtinai pasidomėkite jos saugumu ir funkcionalumu. Juk ji jums turės tarnauti kone dešimtmetį.

Kaip minėjome, plastikinės maitinimo kėdutės dažniausiai būna funkcionalesnės už medines, tačiau ja mažylis galės naudotis trumpesnį laiką. Nors Bebe Confort Omega tinkama vaikams net iki 4 metų, visgi tai nepalyginama su dešimtmečiu.

Dauguma mamyčių ir tėvelių vertina tokių kėdučių praktiškumą, nes jas itin lengva prižiūrėti. Niekam ne paslaptis, jog pradedantys patys valgyti mažieji ne tik apsipeckioja patys, bet ir aplink save, tad plastikinę kėdutę paprasta nuvalyti.

Kokie dar gali būti plastikinių kėdučių privalumai? Pavyzdžiui, Bebe Confort kėdutės Omega sėdynės aukštis reguliuojamas septyniomis pozicijomis. Nuėmus padėklą ir nuleidus kėdutę žemyn, vaikutis galės tiesiog užsiimti jam įdomia veikla: žaisti, stebėti aplinką, bendrauti su tėveliais. Be to, reguliuojamas ir atlošas. Tai labai pravers, kol vaikelis dar mažas – juk jie taip dažnai užsnūsta bevalgydami.

Puikiai pasitarnaus ir tai, jog kėdutės, kaip Omega, kompaktiškai sulankstomos. Jei jums prireiks daugiau vietos, tiesiog sulankstykite ir padėkite į spintą ar kitą vietą. Sulankstytą kėdutę galima laikyti vertikaliai. Labai lengva valyti ir nuimamą padėklą.

Kalbant apie maitinimą, keliaujantiems tėveliams gali puikiai praversti prie stalo pritvirtinama kėdutė.

Taip mažylis galės pietauti prie bendro stalo, kur benuvyktumėte: aplankyti draugų, pasisvečiuoti pas senelius ar pailsėti į sodybą.

Ne visos maitinimo kėdutės turi čia aprašytas funkcijas. Renkantis sau tinkamiausią, nuspręskite, ko jums labiausiai reikia. Gal jums ne itin aktualus kompaktiškumas, tačiau būtinai atsižvelkite, ar kėdutė bus saugi ir patogi vaikeliui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.