LNK „Srovių” prodiuseris Gintaras Kudaba: pirmoji lėktuvo keleivė bus žmona

Nusileidęs po pirmojo savarankiško skrydžio, Gintaras Kudaba pagaliau patikėjo, kad svajonės ima pildytis. „Man, kaip režisieriui skrydis lavina fantaziją. Po ilgesnio skrydžio tris dienas negaliu nuslėpti šypsenos. Žmona Audrė iš mano veido jau supranta, kad ruošiuosi į aerodromą”, – šypsosi ką tik savarankiškai skraidyti pradėjęs publicistinės laidos „Srovės” prodiuseris ir režisierius Gintaras Kudaba.

Per vieną laidos „Srovės” filmavimą skraidymo instruktoriui užsiminus, kad skraidyti žmonės pradeda ir šešiasdešimties, Gintaras Kudaba pasiryžo pagaliau įgyvendinti savo svajonę. Porą metų „Srovių” prodiuseris konstravo ir skraidino aviamodelius, kol suprato, kad tai – tik svajonės pakaitalas. Liepos mėnesį Gintaras padėjo mokytis skraidyti, spalio viduryje savarankiškai pakilo virš Paluknio aerodromo. Apsuko keltą ratų ir nusileido.

„Jausmas, kai pasižiūri į kėdę, kurioje visą laiką sėdėdavo instruktorius ir kuri per pirmąjį skrydį tuščia, labai keistas. Bet, tiesą sakant, nejaukumas ima tik prieš skrydį. Kai pradedi riedėti pakilimo taku, visus nejaukumus užmiršti, norisi tik skristi ir valdyti lėktuvą”, – sako Gintaras. Prodiuseris jau penkis kartus savarankiškai buvo pakilęs į orą ir jau per paskutiniuosius skrydžius pamiršo nerimą ir ėmė jausti skrydžio malonumą.

Per žiemą Gintaras ketina išeiti teorijos kursą ir ankstyvą pavasarį išsilaikyti piloto licenciją. „Tačiau piloto licencija – dar ne svajonės pabaiga. Pavasarį ketinu įsigyti lėktuvą, dabar renkuosi iš trijų modelių – „Faesta 321”, „Dynamic WT9” ir „Esatis 01”. Rugsėjį Gintaro planuose – radijo ryšio anglų kalbos kursas, o po jo – leidimas skristi į tarptautinius skrydžius.

Kol kas Gintaro žmona, „Srovių” vedėja ir autorė Audrė Kudabienė vyro aistra nesusižavėjo ir vietoj skrydžio lėktuvu renkasi svaigų skrydį slidėmis nuo kalnų. „Kaip ten bebūtų, kai gausiu piloto licenciją, pirmas keleivis mano lėktuve bus Audrė”, – sako Gintaras.

„Srovės” – su Audre Kudabiene ir Gintaru Kudaba pirmadieniais 19.10 per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.