Rusijos konsulatas statys naujas patalpas

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Klaipėdoje Leonidas Basninas ketina įgyvendinti pirmtakų Michailo Nikotino ir Michailo Toršino planus dėl naujų konsulato pastatų statybos Šermukšnių gatvėje.

Architektas Juozas Mureika pristatė teritorijos Šermukšnių g. 4, 6 ir 8 detaliojo plano sprendinius.

Rusijos Federacija skyrė pinigų dviem šioje teritorijoje esantiems pastatams rekonstruoti ir trečiajam statyti. Viename iš rekonstruojamų pastatų gyventų Klaipėdoje reziduojantis generalinis konsulas, kitas pastatas taptų gyvenamuoju namu darbuotojams bei atvykstantiems svečiams. Planuojama statyti naują administracinį pastatą. Visa konsulato teritorija bus aptverta.

Lėšų skirta ir Šermukšnių gatvei platinti bei sklypuose esantiems inžineriniams tinklams iškeldinti.

Problemų kyla dėl to, kad nerasta galimybių finansuoti būtiną naujos greitėjimo – lėtėjimo juostos Minijos gatvėje įrengimą. Taip pat pageidauta prie sklypo prijungti 9 arų ploto šalia esančios savivaldybei priklausančios mašinų stovėjimo aikštelės dalį, kur planuojama 18 vietų automobiliams. Šiuo metu konsulatui būtina rasti vietos 6 – 10 automobilių. Konsulato atstovai teigė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerija gavo Klaipėdos apskrities viršininko administracijos patikinimą, kad kliūčių dėl aikštelės dalies nuomos nebūsią, tačiau savivaldybėje niekas apie tai kol kas neinformuotas.

Teritorijų planavimo komiteto nariai ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius pasidžiaugė, kad ketinama įgyvendinti seniai brandintus planus. Pastatai K.Donelaičio gatvėje jau seniai tapo ankšti konsulatui. Nerimo kelia tik pageidavimas „prisijungti” bei apsitverti dalį savivaldybės aikštelės.

Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas priminė, kad pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisinius aktus bei statybų reglamentus vietas automobiliams statyti privalu įrengti turimame sklype, kuriame vietos tam tikrai pakaktų. Patarta pagalvoti ir apie požeminį garažą. Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje L.Basninas atmetė pasiūlymą dėl požeminio garažo. Konsulato atstovų žodžiais, po pastatais numatomos techninės patalpos. Atmestas ir mainų pasiūlymas: savivaldybė atiduotų dalį aikštelės, o naujojo konsulato statytojai išplatintų Minijos gatvę.

R.Taraškevičius ir L.Basninas sutarė, kad artimiausiu metu detaliojo plano sprendiniai su sumažinta pageidaujama aikštele bus dar kartą teikiami Teritorijų planavimo komiteto nariams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.