Į vairavimo kursus – būriais

Vairavimo mokyklose registruojamos eilės norinčiųjų išmokti valdyti automobilį. Tačiau naujokus mokančiųjų – vis mažiau.

Vienos daugiausiai vairuotojų parengiančių įstaigų – Klaipėdos technikos mokyklos direktorė Gražina Kaminskienė tvirtino, kad norintieji išmokti vairuoti laukia eilėje.

„Norinčius lankyti kursus registruojame tik lapkričio pabaigai. Panaši situacija visose vairavimo mokyklose. Jaunuolių antplūdis prasideda vasarą, tačiau ir dabar jų ne ką mažiau”, – sakė G.Kaminskienė.

Ji pastebėjo, kad greitai gali pritrūkti vairavimo instruktorių.

„Specialistus rengiančių įstaigų nėra. Daugelis mūsų instruktorių jau sulaukė garbaus amžiaus, o juos pakeisti nebus kuo. Priimti dirbti galime tik aukštos kvalifikacijos žmones, turinčius reikalingas kategorijas”, – aiškino bendrovės direktorė.

Vairavimo kursai paprastai trunka 5-6 savaites. Per šį laiką išklausoma 60 akademinių valandų teorijos. Dar 20 valandų skiriama praktiniams užsiėmimams.

Uostamiestyje už vairavimo kursus tenka mokėti apie 800 Lt. Norintiems papildomų vairavimo pratybų su instruktoriumi dar tenka mokėti po 25 Lt už akademinę valandą.

Kai kurios vairavimo mokyklos studentams taiko 50 Lt nuolaidą. Tačiau ir tai priklauso nuo metų laiko.

Individualios bendrovės savininkas Artūras Strižakas sakė, kad šiuo metu studentams nuolaidos netaikomos. Anot jo, iki mėnesio pabaigos grupės jau suformuotos.

Baigę kursus ir gavę teigiamą įvertinimą būsimieji vairuotojai rengiasi laikyti valstybinį egzaminą.

G.Kaminskienė teigė, kad egzamino dienos laukiama kelis mėnesius. Anot jos, daugelis net pamiršta, ką išmoko. Todėl tenka žinias pakartoti.

Išlaikiusieji teorijos egzaminą praktinę dalį gali laikyti ir po kelerių metų.

Klaipėdoje vairavimo egzamino teorinę dalį iš pirmojo karto išlaiko apie 60 proc. žmonių. Važiavimą aikštelėje ir miesto gatvėmis – mažiau nei pusė būsimųjų vairuotojų.

Valstybinės įmonės „Regitra” atstovai tikino, kad norintieji laikyti egzaminą traukia būriais. Jaunuoliai paprastai siekia įgyti B vairavimo kategoriją, vyresnieji pageidauja tobulinti esamas žinias ir mokosi vairuoti autobusus, sunkvežimius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Į vairavimo kursus – būriais"

  1. INDRUTE

    BIJAU LAIKYTI PRAKTIKOS EGZZA!!! 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.