Studentai rinks parašus už teisę susisiekimo lengvatomis naudotis visus metus

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pradeda studentų parašų rinkimo akciją, kuria siekiama iškovoti teisę studentams naudotis susisiekimo lengvatomis visus metus.

Dvi savaites studentai visoje Lietuvoje rinks parašus, kurie vėliau bus perduoti aukščiausioms valdžios institucijoms – Vyriausybei, Seimui ir Prezidentūrai, už transporto lengvatų sistemos tobulinimą atsakingoms ministerijoms. Akcijos metu tikimasi surinkti iki 50 tūkstančių parašų.

„Valstybė turi pripažinti, jog galiojanti transporto lengvatų sistema nebeatitinka nūdienos poreikių ir konkretūs pokyčiai yra būtini. Kaip tik vasarą nemaža dalis studentų atlieka praktiką, vis daugiau aukštųjų mokyklų rengia specialius integruotų studijų kursus, be to ne visose aukštosiose mokyklose yra nustatyta vienoda studijų trukmė”, – teigia LSS prezidentas Jonas Okunis.

Dalyvauti akcijoje ir pasirašyti aukštųjų mokyklų studentai galės savo aukštųjų mokyklų Studentų atstovybėse, specialūs parašų rinkimo punktai bus įkurti studentų miesteliuose, kitose akademinio jaunimo susibūrimo vietose.

LSS atstovus imtis aktyvesnių veiksmų, kad studentai transporto lengvatomis galėtų naudotis ir liepos bei rugpjūčio mėnesiais, paskatino priešiška socialdemokratų vadovaujamos Finansų ministerijos pozicija. Jos pareigūnų teigimu, Lietuvos studentai ir taip gyvena gerai, važinėja džipais, o papildomos lengvatos vasaros mėnesiais esą valstybei kainuotų per daug.

Pagal dabar galiojančią tvarką traukiniais ir autobusais su 50% nuolaida studentai gali keliauti nuo rugsėjo 1 d. iki liepos 1 d. Lietuvos studentų sąjunga siekia keisti esamą tvarką ir siūlo LR Vyriausybei inicijuoti atitinkamas Transporto lengvatų įstatymo pataisas.

Vyriausybės pavedimu už planą, kaip patobulinti transporto lengvatų studentams teikimo tvarką, yra atsakinga LR Susisiekimo ministerija kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Finansų ministerija ir kitomis suinteresuotomis institucijomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.