Maskvoje nesiliauja užsakytų žmogžudysčių bumas

Per mėnesį Rusijos sostinėje nužudyti du bankininkai ir garsi žurnalistė

Rusijos sostinėje antradienio vakarą buvo nušautas valstybinio Užsienio prekybos banko vieno skyrių generalinis direktorius Aleksandras Plochinas. Tau jau trečia užsakyta žmogžudystė Maskvoje per vieną mėnesį.

Paleistas šūvis į galvą

Bankininkas buvo nužudytas maždaug 23 val. 30 min. prie namo Kolomnos krantinėje lifto. Jis mirė nuo šautinės žaizdos galvoje, pranešė „Reuters”- „Interfax”-BNS.

„Jo kūnas rastas laiptų aikštelėje Kolomnos krantinės 10-ojo namo 15 aukšte”, – sakė prokuratūros spaudos tarnybos atstovė. „Sprendžiant iš visko, panašu, kad tai užsakyta žmogžudystė. Nužudymas neišaiškintas, todėl bus tiriamos visos versijos”, – sakė ji.

Maskvos Pietų administracinės apygardos prokuratūra dėl šio fakto iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį „tyčinė žmogžudystė”.

Kaip pranešė žurnalistams Maskvos prokuroro pavaduotojas Vladimiras Panevežskis, nagrinėjamos visos nužudymo priežasčių versijos, tarp jų – susijusios su jo profesine veikla.

Prokuroro pavaduotojas patikslino, kad 58-erių metų A.Plochinas dirbo Užsienio prekybos banko 24-ojo padalinio papildomo biuro vadovu.

Pranešta apie suimtus bankininko žudikus

Rugsėjo pradžioje užsakytos žmogžudystės auka tapo Centrinio banko bankų priežiūros skyriaus vadovas Andrejus Kozlovas. Užvakar Rusijos žiniasklaida pranešė, kad suimti du įtariamieji dėl jo nužudymo. Vieni šaltiniai nurodė, kad sulaikyti yra Ukrainos piliečiai, kitur teigta – kad tai buvę specialiųjų tarnybų darbuotojai.

Kaip pranešė www.gzt.ru, įtariamieji sulaikyti jau praėjusią savaitę. Anot šaltinio, sulaikyti žudikai pareiškė, kad nežino nusikaltimo užsakovų, nes visą informaciją gavo telefonu. Jie pridūrė, kad už „darbą” taip ir nebuvo sumokėta.

Tuo tarpu laikraštis „Tvoj denj” rašo, kad sulaikytieji yra buvę specialiųjų tarnybų darbuotojai. Anot leidinio, surasti įtariamuosius padėjo visų žmogžudystės vakarą Sokolnikų rajone įvykusių pokalbių mobiliaisiais telefonais perklausymas. Operatyvininkai teigia, kad nepavyko užmegzti ryšį su nusikaltimo užsakovais.

Sulaikytieji neva atskleidė, kad jie turėjo užduotį nužudyti ne tik bankininką, bet ir vairuotoją Aleksandrą Semionovą. Pastarąjį jie nušovė, o bankininkas mirė jau ligoninėje operacijos metu. Anot operatyvininkų, bankininkas ir vairuotojas buvo artimi draugai.

Pareigūnai neigė, kad yra sulaikyta įtariamųjų bankininko nužudymu. „Duomenys, kuriuos šiandien pateikė kai kurios žiniasklaidos priemonės, neatitinka tikrovės”, – teigė kriminalinės policijos spaudos sekretorius Aleksejus Kutilinas, pranešė www.newsru.com.

Vienas įtariamasis pats prisipažino

Vakar Rusijos spauda teigė, kad specialiosios tarnybos neoficialiai patvirtino, kad pavyko sulaikyti įtariamuosius A.Kozlovo nužudymu. „Vremeni novostej” skelbė, kad iš tikrųjų sulaikyti trys vyrai, du iš jų – atvykėliai iš Ukrainos.

Kaip skelbiama, vienas iš įtariamųjų pats atėjo į miliciją ir prisipažino įvykdęs nusikaltimą. Tai jis padarė bijodamas dėl savo gyvybės. Pirminiais duomenimis, įtariamasis pasakojo, kad gavo „užsakymą” nužudyti kažkokį banditą. Kai sužinojo, jog žuvo aukšto rango valdinininkas, išsigando, kad jį gali pašalinti kaip nereikalingą liudytoją. Kol kas nieko nežinoma apie užsakovus, jis su žudikais bendravo tik per tarpininkus.

Laikraštis teigia, kad žudikai sulaikyti spalio 3 dieną. „Iš pradžių atėjo vienas įtariamasis žudikas ir parašė nuoširdų prisipažinimą. – pasakojo šaltinis. – Jo teigimu, jam užsakyta nužudyti du banditus, davė jų aprašymus, požymius ir informaciją, kur ir kada laukti aukų. Davė dalį pinigų, likusius žadėjo duoti po žmogžudystės, bet užsakovas taip ir nesumokėjo. Ryšys su tarpininku buvo palaikomas per mobilųjį telefoną, tačiau jis buvo įformintas su dingusiu pasu”. Kai kilo triukšmas, žudikai išsigando dėl savo gyvybės. Vieno jų parodymai leido sulaikyti kitus du pagalbininkus.

Anot operatyvininkų, sulaikytieji yra atidžiai saugomi dėl realios grėsmės jų gyvybei. Neva kaip tik dėl šios priežasties specialiosios tarnybos kol kas nepateikia daugiau duomenų apie šį nusikaltimą. A.Kozlovas buvo nužudytas rugsėjo 13 dieną šalia „Spartak” sporto komplekso Sokolnikų rajone. Sužeistas bankininkas mirė po penkių valandų operacinėje taip ir neatgavęs sąmonės. Po nusikaltimo neatsirado liudininkų, mačiusių žudikus. Rasti tik du ginklai. Vienas pistoletas buvo perdarytas iš pneumatinio, o kitas buvo savadarbis. Jų rankenos buvo apvyniotos medžiagine izoliacija, ant kurios nelieka antspaudų.

Bankininkai kaltina procesus visuomenėje

Rusijos bankų asociacijos prezidentas Gareginas Tosunianas agentūrai „Ria Novosti” teigė, kad A.Plochino nužudymas yra procesų visuomenėje rezultatas.

„Daugelis susidarė nuomonę, kad A.Plochino nužudymas, įvykdytas po A.Kozlovo nužudymo, yra persidalijimo bankų sistemoje pasekmė. Tačiau yra ne taip. Mano požiūriu, tragiškų įvykių Maskvoje priežasčių reikia ieškoti ne bankų sistemoje, o visuomenės „kriminilizacijoje”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.