Lietuvoje – naujas žurnalas apie muziką „UrbaNation“

Lietuvoje po ilgos pertraukos bus leidžiamas žurnalas, skirtas šiuolaikinei muzikai. Kitą savaitę pasirodys pirmasis muzikinio gyvenimo būdo žurnalo „UrbaNation” numeris. Mėnesinis leidinys rašys apie užsienio ir Lietuvos muzikos virtuvę, miesto pramogas, ekstremalius pomėgius, kiną ir kitas jaunimui aktualias temas.

„Žurnalas „UrbaNation” stipriai skirsis nuo šiuo metu rinkoje esančių leidinių. Pirmiausia, daugiau nei kiti kalbėsime apie muziką. Bet dar svarbiau, kad ignoruosime pseudoinformaciją, kurios Lietuvos žiniasklaidoje jau per daug – nesidomėsime pikantiškomis naujienomis, paskalomis, skandalais, nelįsime į žvaigždžių asmeninį gyvenimą. Manome, kad skaitytojas nuo to jau pavargo”, – sako „UrbaNation” vyriausiasis redaktorius Martynas Karčiauskas.

Naujajame žurnale bus rašoma ne apie bet kokią muziką. Į „UrbaNation” puslapius pateks tik profesionalią ir kokybišką muziką atliekantys Lietuvos ir pasaulio atlikėjai bei grupės. Taip pat leidinys sieks padėti iškilti perspektyviems jauniems muzikantams – jiems žurnale skirta atskira skiltis, pavadinta „jam/jai priklauso ateitis”.

Prie „UrbaNation” kūrimo dirba stipri komanda, kurioje daug muzikos pasaulį gerai pažįstančių žmonių. Kiekviename numeryje įvairiomis temomis rašys Svaras (G&G Sindikatas), Tomas Sinickis (Gravel), Manfredas (Nesakyk mamai). Muzikines temas profesionaliai apžvelgs Vidmantas Čepkauskas (Zip FM), Paulius Kaliačius (Radiocentras) ir kt.

Pirmajame numeryje muzikos gerbėjai galės perskaityti Martyno Starkaus ir Mariaus Berenio (Trū Sabaka) pokalbį apie Lietuvos muziką ir jos perspektyvas. Atrasti fenomenalaus balso jauną dainininkę Mimino. Sužinoti, kaip žaisti golfą gatvėje. Suprasti, kaip atsiranda „cool”. Susipažinti su muzikinio remikso istorija. Iš viso daugiau nei 50 puslapių naujienų, straipsnių, komentarų, apžvalgų, etc.

Kartu su žurnalu taip pat startuos naujas muzikinis interneto portalas urbanation.lt. Jame interneto vartotojams bus pateikiama kasdien atnaujinama informacija apie muziką: naujienos, šviežiausių albumų apžvalgos, svarbios istorinės datos. Savo mintimis virtualiuose dienoraščiuose taip pat dalinsis kandūs, šmaikštūs ir išradinti urbanation.lt blogeriai

„UrbaNation” bus parduodamas visose spaudos platinimo vietose. Pirmasis numeris prekyboje pasirodys jau kitą savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.