Aukštojoje mokykloje rasta granata

Išminuotojų pagalbos prireikė vienai seniausių Kauno aukštųjų mokyklų – Lietuvos veterinarijos akademijai. Antradienio vidurdienį jos centrinių rūmų prieigose rikiavosi visų miesto specialiųjų tarnybų automobiliai.

Ardant remontuojamą administracinio pastato stogą, aptikta granata. Teigiama, kad vienas iš darbininkų ištraukė ją iš palėpės spalių.

Įvykio vieton atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai konstatavo, kad darbininkų radinys dar galėjo pridaryti rimtų problemų. Rasta 2-ojo pasaulinio karo vokiečių rankinė granata „HG-28” buvo labai gerai išsilaikiusi. Nemokšiškai truktelėjus už jos žiedo, dar galėjo nugriaudėti sprogimas.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono atstovo ryšiams su visuomene Donato Mazurkevičiaus duomenimis, tokio tipo granatos 2-ajame pasauliniame kare naudotos puolant pėstininkams.

Istorija padvelkęs radinys išvežtas į Rokų karinį poligoną sunaikinti.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis. Viena prielaidų, kaip šis pavojingas daikčiukas atsirado minėtos aukštosios mokyklos palėpėje – kalbama, kad karo metais čia buvo įsikūrusi vokiečių ligoninė.

Kaip dienraščiui teigė šios aukštosios mokyklos Ūkio skyriaus valdytojas, pradėjus remontą, tai – pirmasis tokią specialiųjų tarnybų apgultį sukėlęs radinys.

Tačiau Juozo Vitkaus išminuotojai mena, kad yra buvę kviesti ir į remontuojamas senojo Kauno morgo, anksčiau veikusio tuometinio Kauno medicinos instituto pastate Spaustuvininkų gatvėje, patalpas.

Tada jo sienoje aptikta įvairių šaudmenų slėptuvė, kurioje, pirminiais duomenimis, rasta ir ginklų. Šis iškvietimas išliko atmintyje, nes, D.Mazurkevičiaus patikinimu, pranešimai apie valstybinėse institucijose randamus sprogmenis labai jau reti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.