„Boudicca” keliauja daug senyvo amžiaus žmonių

Paskutinis šiemet kruizinis laivas „Boudicca” į Klaipėdą atplukdė 775 turistus.

Šis laivas buvo pastatytas 1973 metais Helsinkyje, Suomijoje. Iš viso buvo pastatyti trys tokie beveik identiški laivai.

„Boudicca” yra 205,5 m ilgio, 25,2 m pločio, grimzlė – 7,5 m, pasiekia 20 mazgų greitį. Laive yra 437 kajutės, o maksimalus turistų skaičius gali siekti 900. Įgulą sudaro iki 360 žmonių. Laivui pasikeisdami vadovauja 2 nuolatiniai kapitonai.

2005 m. laivą iš ispanų kompanijos įsigijo norvegai. 2006 metų žiemą „Boudicca” buvo atnaujinta: sumontuoti 4 nauji varikliai, pakeistos greičių dėžės (reduktoriai). Šie pakeitimai atlikti siekiant sumažinti kuro sąnaudas bei kenksmingų išmetamųjų dujų kiekį.

Iki atnaujinimo laivas buvo orientuotas į kruizus šeimoms. Dabar juo keliauja daugiausiai vyresnio amžiaus žmonės, tad laive atsirado daugiau erdvės, poilsio bei ramybės zonų.

Pastaruoju metu į kruizus šiuo laivu daugiausiai leidžiasi vokiečių ir britų turistai. Vienas energingas laivu atplaukęs 76 metų vyras juokavo, kad laive daugiausiai jo amžiaus žmonių, tačiau visi jie elgiasi tarytum būtų 20 metų vyresni.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.