Remyga pagaliau išgirdo nuosprendį

Nusikalstamos „Gyvatinių” grupuotės lyderiu tituluojamas 33 metų kaunietis Remigijus Toločka, pravarde Remyga, nuteistas kalėti trejus metus

Kauno apygardos teismas vakar paskelbė nuosprendį Remigijui Toločkai neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir kontrabandos byloje. Atsižvelgęs į tai, kad Toločka turi tris mažamečius vaikus, gyvena su nedarbinga ir nepagydomai sergančia žmona, pats iš dalies pripažino savo kaltę, teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nustatyta, kad Toločka organizavo narkotinių medžiagų pirkimą Olandijoje ir jų gabenimą į Lietuvą. Prieš trejus metus Lazdijų pasienio poste Toločkos bendrininko Raimondo Gavulio automobilyje buvo aptikta beveik 42 tūkst. vienetų psichotropinio poveikio tablečių.

Kėlė įvairių versijų

Baudžiamąją bylą, kurioje narkotikų kontrabandos dideliu mastu organizavimu kaltintas Toločka, Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti prieš mėnesį.

Toločka teismui yra pasakojęs apie esą netikėtai gautą pasiūlymą parvežti trąšoms skirtus chemikalus iš Olandijos į Lietuvą. Galiausiai jis paneigė šią savo versiją ir prisipažino žinojęs, kad per sieną reikės gabenti psichotropines medžiagas. Toločka tikino narkotikų įgijimo, laikymo ir gabenimo neorganizavęs, o tik turėjęs rasti automobilį ir vairuotoją. Juo tapo Remygos draugas, tuo metu užsienyje buvęs Gavulis, pravarde Storulis.

Kurjeriui Remyga esą nieko nesakė apie narkotikus, o tik užsiminė, kad reikėtų parvežti chemines trąšas. Teismas narkotikų bylos ėmėsi dar kartą. Remiantis užfiksuotais telefoniniais pokalbiais, tokia įvykių versija taip pat buvo paneigta.

Prašyta bausti griežčiau

Prokuroras prašė teismo kritiškai vertinti teisiamojo prisipažinimą dėl galimos kaltės, atsižvelgti į nusikaltimo sudėtingumą, į tai, kad Toločka buvo jau teistas ir slapstėsi Ispanijoje. Kita vertus, valstybės kaltintojas atkreipė dėmesį į sunkią Toločkos šeiminę padėtį. Jis prašė teismo Toločkai už įvykdytus nusikaltimus skirti palyginti švelnią bausmę – šešerius metus nelaisvės. Teisiamojo advokatas prokuroro pasiūlytą sankciją vertino kaip neadekvačią Toločkos padarytai veikai.

Ispanija, eurai, Daktaras

Prieš trejus metus Toločka galėjo koordinuoti tada iš Kauno į Ispaniją masiškai plūstelėjusių padirbtų eurų platintojų tinklo veiklą. Jis ir buvo sulaikytas Ispanijoje, tačiau sugebėjo teismą įtikinti, kad iš vienos šalies į kitą keliauja legalaus verslo reikalais. Toločka tada studijavo Kauno technologijos universitete, buvo vaisius į Lietuvą importuojančios ispanų bendrovės akcininkas ir Baltijos motociklų klubo prezidentas.

Ypač garsiai tada nuskambėjo Remygos trisdešimtmečio pokylis Rumšiškių viešbutyje, į kurį įsiveržė kriminalistai. Vėliau į viešumą patekusioje medžiagoje buvo pastebėtas sukaktuvininko pagerbti atvykęs Kauno nusikaltėlių autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro sūnus Enrikas. Neoficialiai teigta, kad būtent Toločka į kvaišalų ir padirbtų dolerių kontrabandą įtraukė dabar už tai kalėjime bausmę atliekantį jaunąjį Daktarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.