Alytuje pirmą kartą skambėjo opera

Š.m. spalio 8 dieną Alytaus kultūros ir komunikacijos centro salėje pirmą kartą skambėjo opera – Zigmanto Liepinio melodrama „Paryžiaus katedra”, kurią parodė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupė.
Pagrindinius vaidmenis atliko Edmundas Kučinskas (Kvazimodo), Rita Petrauskaitė (Esmeralda) , Artūras Kozlovskis (Frolo). Dirigavo Dmitrijus Zlotnikas.
Pasibaigus veikalui, 700 žmonių publika ilgai plojo stovėdama, nenorėdama atsisveikinti su ja pakerėjusiais artistais.
Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktorius Vidas Simanauskas po spektaklio džiaugėsi, kad pagaliau ir alytiškiai sulaukė tikro operos pastatymo.
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė paaiškino, kad atvežti į Alytų patį sėkmingiausią pastarųjų metų teatro pastatymą galima buvo tik surizikavus ir pasitelkus į pagalbą įrašą. „Pirmą kartą operą „Paryžiaus katedra” rodėme pagal fonogramą. Šiuo metu negalėdami spektaklių rodyti savo teatro salėje dėl apšvietimo technikos atnaujinimo darbų, suplanavome pasirodymus išvykose.”
Opera „Paryžiaus katedra” – sudėtingiausias Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatymas, kuriame užimtas visas teatro kolektyvas, todėl jo nebūtų galima rodyti specialiai operai nepritaikytoje salėje dėl didžiulės orkestro sudėties. Todėl rugsėjo pabaigoje buvo paruošta orkestro fonograma. O dainininkai operą dainuoja gyvai – su mikrofonais.
„Pasiteisinus tokiam spektaklio rodymui, drąsiai galime vežti „Paryžiaus katedrą” per visą Lietuvą. Orkestro fonograma – puiki. Rizika daugiau nei pasiteisino”, – džiaugėsi teatro vadovė.
Paklausta, ar dabar fonogramas įrašinės visoms teatre rodomoms operetėms ir operoms, vadovė paaiškino, kad „Paryžiaus katedrai” tokį eksperimentą taikė todėl, kad operą ir su gyvu orkestru dainininkai dainuoja su mikrofonais. „O sykį ardydami „gyvą garsą” galėjome ir paeksperimentuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.