„Liūdnos dainos iš Europos širdies” bus rodomos Lietuvoje

Tarptautinis projektas „Liūdnos dainos iš Europos širdies”, kurio premjera įvyko „Sirenų” festivalyje, bus reguliariai vaidinamas Vilniuje bei gastroliuos kituose Lietuvos miestuose. Spektaklio dramaturgas ir režisierius Kristian Smeds (Suomija). Vaidina – Aldona Bendoriūtė. Spektaklio prodiuseris „Audronio Liugos produkcija”

Spektaklio „Liūdnos dainos iš Europos širdies” partneriai ir koprodiuseriai: „Baltic Circle” (Suomija), KunstenFESTIVALdesArts (Belgija), Helsinkio festivalis, tarptautinis Vilniaus teatro festivalis „Sirenos”.

Artimiausiu metu spektaklį galima pamatyti spalio 15 d. 19 val., lapkričio 10, 11 d. 19 val. „Meno forte” (Bernardinų g. 8/8). Bilietai parduodami visose Bilietai.lt kasose. Taikomos nuolaidos.
Spalio 13 d. spektaklis bus vaidinamas Jonavos kultūros centre.

„Liūdnos dainos iš Europos širdies” sukurtos pagal Dostojevskio romaną „Nusikaltimas ir bausmė”. Pagrindinis romano personažas yra žudikas Raskolnikovas, tuo tarpu Smedso dėmesio centre atsiduria Sonia, jo mylimoji. Sonią vaidinanti aktorė Aldona Bendoriūtė atlieka ir pagrindinius romano vaidmenis. Smedsas perkelia „Nusikaltimo ir bausmės” herojus ir jų istorijas į 21-ojo amžiaus Europą. Tai gali būti ir Lietuvos provincija, ir Paryžiaus priemiesčiai… Spektaklio kūrėjai suteikia žodį pilkiesiems mūsų visuomenės pakraščiams. Tiems žmonėms, kurie prieš savo valią tapo priklausomi nuo visuomenę valdančių jėgų malonės. Jie kalba apie šiandieninę Europą, vartotojiškumo subjaurotą kontinentą, kuriame bejėgiškumas gimdo smurtą. Tačiau, kad ir apie kokius skaudžius dalykus kalbėtų, Smedsas netampa ciniškas. Jis ieško grožio bjaurume, o tikėjimas stebuklo galimybe visuomet yra šalia…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.