Į svečius – tik pėstute

Jei miesto Taryba pritars, gali atsitikti ir taip, kad pasisvečiuoti pas kitam miesto gale gyvenantį savo bičiulį atvažiavęs ne visuomeniniu transporto, o nuosavu automobiliu, susirengęs namo rasi jį „areštuotą”.

Šią savaitę po pusės metų pertraukos miesto politikai vėl ėmėsi naujųjų Klaipėdos miesto tvarkymo, sanitarijos ir viešosios tvarkos taisyklių svarstymo.

Antrus metus dailinamas ir redaguojamas, netgi miesto Tarybai sykį jau pristatytas taisyklių projektas pirmiausia pateko į Miesto ūkio komiteto narių rankas. Šie gi šiame nekart vartytame projekte aptiko daug įdomių dalykų.

Komiteto narius ypač nustebino punktas, kuriuo teigiama, kad prie daugiabučių gyvenamųjų namų savo automobilius, motociklus ir dviračius gali laikyti tik čia gyvenantys žmonės. Išimtis padaryta tik paslaugas teikiančioms ir specialiųjų tarnybų transporto priemonėms – joms leidžiama privažiuoti ir laikinai sustoti.

„Čia gi tikra revoliucija, – sakė miesto Tarybos narys Artūras Šulcas. – Manau, kad prieš balsuojant už tokį sprendimą teks šaukti visų Klaipėdos gyventojų referendumą.”

Naujųjų taisyklių rengimą kuravusi Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė teigė nesuprantanti, kodėl komiteto nariai staiga ėmę ir taip nustebę. Pasak jos, šis punktas buvęs dar pirminiame, šių metų sausį pristatytame taisyklių variante. Politikai tąsyk, matyt, neatkreipę dėmesio, sakė specialistė.

Anot N. Gendvilienės, toks punktas taisyklėse atsirado anaiptol neatsitiktinai. Taisykles rengusi darbo grupė jį įrašė reaguodama į nuolatinius miestiečių skundus ir siekdama jiems pagelbėti. Įrašius tokį draudimą, teigė valdininkė, daugiabučių namų kiemuose būsią kur kas daugiau tvarkos.

Paklausta, kokiu būdu bus kontroliuojama, ar žmonės paiso šio draudimo, N. Gendvilienė pripažino, kad Savivaldybės administracija visko sužiūrėti tikrai nepajėgs, todėl būsią reaguojama tik gavus signalą. Gyventojai dėl „įsibrovėlių” taip pat galėsią kreiptis ir į policiją.

Politikai pripažino, kad kiemuose katastrofiškai trūksta vietų automobiliams laikyti, tačiau drįso suabejoti, ar minėtojo punkto atsiradimas taisyklėse padės šią problemą išspręsti. Tam esą reikia ne vaikyti prašalaičius, o plėsti jau esamas bei įrengti naujas aikšteles.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.