Kauniečiai nusiginkluoja noriai

Kauno viešosios policijos Licencijavimo skyriaus pareigūnų pastebėjimu, per šiųmetę – jau trečiąją savanoriško nelegalios ginkluotės grąžinimo akciją, prasidėjusią spalio 1-ąją, kauniečiai aktyvūs kaip niekad. Iki vakar dienos jie atnešė jau dešimt nelegaliai laikytų šaunamųjų ginklų. Ankstesnių akcijų atvejais toks aktyvumas būdavo tik paskutinę savaitę.

Teigiama, kad ginklus grąžina įvairaus amžiaus žmonės.

Tradiciškai dominuoja lygiavamzdžiai medžiokliniai bei medžiokliniai graižtviniai šautuvai, kuriuos norima įteisinti. Pasak pareigūnų, problemų neturėtų būti, nes juos atnešusieji jau turi leidimus (tiesa, kitai ginkluotei) laikyti. Tradiciniai ir pasakojimai, kokiomis aplinkybėmis šis turtas atsirado: galų gale iškuopė sandėliuką, remontavo namą, inventorizavo velionio tėvo turtą.

Tačiau jau atneštas ir vienas TT markės pistoletas. Šios markės nelegalią ginkluotę, kaip ir pistoletus „Makarov”, galima be jokių teisinių pasekmių grąžinti ir pabandyti įteisinti pirmą kartą. Pistoletą TT atnešęs kaunietis teigia, kad tai – vieno sovietinės armijos karininko dovana dar toli gražu iki jos pasitraukimo iš Lietuvos.

Dar vienas kaunietis atėjo su pistoletu, kurį teigia radęs valant iš JAV atgabento automobilio, kurį ne per seniausiai nusipirko, saloną. Nežinia, ar juokaudami, ar rimtai, pareigūnai siūlo visiems kauniečiams gerai patikrinti panašiomis aplinkybėmis įsigytų automobilių salonus. Kad susidomėjusieji akcija turi neblogą humoro jausmą, liudija ir vieno vyriškio klausimas telefonu, ar priimami ir tankai. Ši istorija jau spėjo apaugti gandais apie neva kažkokioje Vilkaviškio rajono pelkėje nuskendusį tanką, kuriuo pranešusysis apie šią istoriją norėtų papuošti savo kiemą. Pasak pareigūnų, sugebėjus plieninį skenduolį ištraukti ir išėmus iš jo šovos įrengimus, gal toks leidimas ir būtų duotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.