„Intergas“ prašo licencijos dujomis aprūpinti Mažeikius

Lietuvos kapitalo įmonė „Intergas” pirmadienį kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją su prašymu išduoti dujų perdavimo licenciją, ne tik suteikiančią teisę transportuoti dujas magistraliniais vamzdynais, bet ir būtiną norint patiekti dujas Mažeikiams.

Jeigu komisija priims teigiamą sprendimą, „Intergas” bus antroji įmonė po „Lietuvos dujų”, gavusi perdavimo licenciją ir tokiu būdu dar labiau sustiprins savo, kaip alternatyvaus dujų tiekėjo, pozicijas.

„Šios licencijos išdavimas yra rimtas išbandymas komisijai ir jos, kaip nepriklausomo rinkos kontroliuotojo, patikrinimas. Mes jau praktiškai baigėme tiesti magistralinį dujotiekį į Mažeikius, o pirmiesiems klientams dujas norime patiekti dar šiemet, todėl šios licencijos laukia ne tik visas mūsų įmonės kolektyvas, bet ir dešimtys tūkstančių mažeikiečių”, – pranešme spaudai sakė „Intergas” direktorius Ričardas Šeibelis.

Jo tvirtinimu, „Intergas” atitinka visus reikalavimus perdavimo licencijai gauti, todėl jos išdavimas tėra formalumas. Tačiau R. Šeibelis pripažįsta, kad jų prašymas sukelia dideles permainas šalies dujų ūkyje, nes teigiamo komisijos sprendimo atveju „Lietuvos dujos” nebebus vienintelė įmonė šalyje turinti dujų perdavimo licenciją.

„Ši perdavimo licencija suteikia mums teisę transportuoti dujas ne tik į Mažeikius, bet ir į bet kurį Lietuvos regioną ar miestą, kur mes tik nuspręsime tiesti dujotiekį. Todėl ši licencija ne tik suteikia mums galimybes planuoti didesnės apimties projektus ir investicijas, bet taip pat atveria kelius dujofikuoti mažesnius šalies miestelius, kurie iki šiol buvo nepelnytai pamirštami „Lietuvos dujų”, – sakė R. Šeibelis.

„Intergas” yra pirmoji ir kol kas vienintelė bendrovė, tiekianti į šalį dujas ne „Lietuvos dujoms” priklausančiais vamzdynais. Šiuo metu „Intergas” aprūpina dujomis visą Druskininkų miestą ir dar šiais metais atves dujotiekį į Mažeikių miestą.

Spalio pradžioje buvo pranešta, jog Lietuvos Vyriausiasis administracinis teismas sustabdė bet kokius veiksmus, susijusius su Komisijos išduota licencija „Lietuvos dujoms” tiekti dujas į Kazlų Rūdos savivaldybę. Į teismą kreipėsi „Intergas”.

„Intergas” buvo įkurta 2002 metais. Prieš kelerius metus „Itera Latvija” priklausiusias bendrovės akcijas perpirko Lietuvos juridiniai asmenys ir „Intergas” tapo Lietuvos kapitalo įmone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.