Lietuvai pristatyta Klaipėdos ateities vizija

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusioje parodoje „Miestas 2006” Klaipėdą stengtasi pristatyti kaip itin perspektyvų, sparčiai augantį miestą, puikią vietą ne tik patogiai gyventi, bet ir drąsiausioms idėjoms įgyvendinti.

Pasak pasirengimą parodai kuravusios Savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, atrenkant eksponatus uostamiesčio stendui nesitikėta, kad parodai pasibaigus Klaipėdą plūste užplūs investuotojai su pinigų maišais, ir visos ambicingos uostamiesčio ateities vizijos kaipmat bus įgyvendintos. „Ši paroda, – sakė E. Jurkevičienė, – labiau orientuota į Lietuvos rinką. Tai, ką mes pademonstravome, pavadinčiau savotiška ataskaita apie tai, kuo miestas gyvena šiandien, kokie jo ateities planai”.

Parodos tematika apėmė ne tik miestų plėtrą ir infrastruktūrą, investicijas, nekilnojamąjį turtą, jo projektavimą, statybą ir pardavimą, bet ir komunalinį ūkį, jo vystymosi tendencijas, pastatų techninę įrangą.

Uostamiesčio Savivaldybė savo stende, be miesto strateginio ir bendrojo planų, pristatė senamiesčio, Smiltynės ir šiaurinės jo dalies – Kopgalio, pamario tramvajaus, universalios sporto ir pramogų arenos projektus, supažindino parodos lankytojus su pramoginių uostų tinklo, apimsiančio 120 kilometrų ilgio Kuršių marių bei Baltijos jūros pakrančių ruožą, militaristinės zonos pavertimo žinių zona, buvusių kareivinių vietoje įkurdinant universiteto miestelį, planus. Visi šie projektai pirmą kartą buvo pristatyti šių metų pradžioje Kanuose vykusioje tarptautinėje investuotojams skirtoje parodoje.

Parodoje Vilniuje taip pat buvo pateikta išsami informacija apie Klaipėdoje bei jos prieigose aukcionuose ketinamus parduoti ar išnuomoti žemės sklypus. Tam Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus užsakymu buvo išleisti specialūs bukletai, kuriuose pristatyti tiek gyvenamosios, tiek komercinės ir pramoninės paskirties sklypai. Pasak šio skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, jie susilaukė išties didelio tiek statybos bendrovių, tiek pavienių parodos lankytojų dėmesio. Ypač domėtasi aukcionų sąlygomis bei galimybėmis keisti žemės paskirtį.

Anot Klaipėdos ekspoziciją pristačiusios Paveldosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojos Sabinos Simonavičiūtės, šiais metais, palyginti su pernai, paroda susilaukė kiek mažiau lankytojų. Įtakos tam galėjo turėti tuo pačiu metu vykusios panašios parodos Kaune ir Rygoje. Nepaisant to, klaipėdiečiai grįžo tuščiomis – parodos lankytojams išdalyta begalė informacinių bukletų, suvenyrų su Klaipėdos simbolika, o žurnalo „Statyba ir architektūra” specialus Klaipėdai skirtas priedas buvo išgraibstytas dar pirmąją renginio dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.