A. Žigaitytė-Nekrošienė neatsistatydins

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė vakar „Vakarų ekspresą” patikino neketinanti trauktis iš užimamų pareigų, tik dar daugiau dirbti.

Geranoriško vadovės atsistatydinimo spalio 6 dieną surengtame viešame posėdyje pareikalavo dalis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro darbuotojų. Jų kaltinimus nesugebėjimu vadovauti ir bendrauti, administraciniais pažeidimais, darbuotojų išėjimu iš teatro ir kt. vakar A. Žigaitytė-Nekrošienė pavadino „mažomis neteisybėmis, pagimdžiusiomis didelę netiesą ir skaudulį”.

„Neketinu aiškintis, kas pasirašė kaltinamąjį raštą Kultūros ministrui. Atsiriboju nuo kaltinimų, išsakytų posėdyje. Pritariu, kad situacija teatre – tragiška, bet tokia ji – jau seniai. Taip yra ne dėl mano kaltės, o todėl, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nerūpi nei Kultūros ministerijai, nei miesto Savivaldybei. Taip pat ir darbuotojai palieka teatrą ne dėl manęs, o dėl asmeninių priežasčių”, – tvirtino A. Žigaitytė-Nekrošienė.

Vadovė sakė, jog jos atsakymas į kaltinimus – darbas ir rezultato siekimas. „Gerų rezultatų per metus yra – tai gastrolės Kaliningrade, šiluma ir minkštos kėdės teatro žiūrovams, aukštos menininės kokybės Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro ir solistų kompaktinės plokštelės įrašas. Nematau priežasčių atsistatydinti”, – sakė vadovė ir pasidžiaugė itin sėkmingomis gastrolėmis Alytuje.

Klaipėdiečiai dzūkams parodė vieną sėkmingiausių Muzikinio teatro pastatymų Z. Liepinio operą „Paryžiaus katedra” (rež. R. Kaubrys). Tiesa, kūrinys gastrolėse atliktas be orkestro, su fonograma.

„Eksperimentas pavyko. Manau, kad greitu laiku tokiu būdu „Paryžiaus katedrą” galėsime parodyti daugelių nedidelių miestų ir miestelių publikai”, – sakė A. Žigaitytė-Nekrošienė.

Kultūros ministerijos Vidaus audito tarnybos vedėja Vaida Liekienė sakė dar negavusi Kultūros ministro įsakymo atlikti auditą Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

„Situacija sudėtinga, nes jūsų teatre yra vidaus auditorė. Tačiau reaguojant į kolektyvo skundą greičiausiai auditas bus atliekamas bendromis jos ir mūsų pajėgomis”, – sakė ministerijos darbuotoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.