Jachtklubo laukia atgimimas

Klaipėdos jachtklube (Smiltynės g. 25) planuojama rekreacinio komplekso statyba ir prieplaukų rekonstrukcija – čia turėtų atsirasti atviras baseinas, viešbutis, restoranas bei parduotuvės.

Klaipėdos jachtų uosto ir jo prieigų plėtros bei kompleksinio sutvarkymo koncepcija bus renkama iš 14 atviram architektūriniam idėjų konkursui jau pristatytų darbų.

Konkurso uždaviniai – Klaipėdos jachtklubo teritorijoje, kurios sausumos ir vandens plotas yra apie 4,7 ha, suprojektuoti šiuolaikišką patogią pramoginių ir kruizinių jachtų bei katerių prieplauką su Europos Sąjungos standartus atitinkančia infrastruktūra ir paslaugomis, taip pat poilsio kompleksą su atvirais sporto aikštynais ir baseinais. Įgyvendinus šiuos planus tikimasi ne tik išplėsti turizmo paslaugų įvairovę bei kokybę, bet ir pailginti uosto veiklos sezoną, sumažinti sezoniškumo problemą.

Pagal orientacinius užsakovo pageidavimus, čia turėtų būti suprojektuotas buriuotojų viešbutis su pirtimi ir baseinu, elingai bei dirbtuvės, restoranas su maisto prekių parduotuvėle, buities prekių ir buriavimo reikmenų parduotuvės, atviros ir uždaros aikštelės automobiliams, degalinė, švertbotų prieplauka ir kiti jachtklubui reikalingi objektai.

Saugiai laivybai ir pažintiniam turizmui čia turėtų atsirasti virš kitų pastatų iškylančios apžvalgos patalpos. Numatomas ir iškilmių molas, taip pat simbolinis švyturys ar pan.

Planuojama, kad uoste turistai galės prišvartuoti jachtą, atlikti smulkų remontą, išsinuomoti viešbučio kambarį, apsipirkti, pramogauti ir pavalgyti. Užsakovų vizija – laisvalaikį čia leidžiantys ne tik buriuotojai, bet ir jų šeimų nariai bei draugai.

Šiuolaikiškai atrodantis pastatų kompleksas turėtų darniai įsilieti į Kuršių nerijos gamtą, išlaikyti regioninės architektūros ypatybes ir koloritą.

Konkurso darbų aptarimas numatomas spalio 12-ąją. Pirmosios vietos nugalėtojas turės pirmumo teisę parengti teritorijos detalųjį planą ir techninio projekto architektūrinę dalį. Konkurso premijų fondas – 80 tūkst. litų.

Užsakovas – bendrovė „DOMMO Nerija” – numato jau kitąmet apie 15 mln. litų investuoti į rekreacinio komplekso statybą ir dar tiek pat – į prieplaukų rekonstrukciją. Šiemet planuojama investuoti į projektavimą. Statybos darbus tikimasi suskirstyti taip, kad jachtų uosto, viešbučio ir kitų paslaugų teikimas nenutrūktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.