Dovanų – tigras

Vos dešimt kilometrų už Klaipėdos esančiame mini zoologijos sode auga vienintelis tigras Lietuvoje – keturių mėnesių ūsūrinė tigriukė Banga.

Per 50 gyvūnų rūšių laikantis Edvardas Legeckas neatsidžiaugia egzotiška Talino zoologijos sodo dovana: ūsūriniai tigrai yra įtraukti į Pasaulio Raudonąją knygą.

„Aš negalėjau patikėti, kai man kolegos estai pažadėjo padovanoti tą didžiausią pasaulyje katę. Nedaug trūko, kad savo pažado jie būtų neištesėję, mat iš pirmosios Talino zoologijos sodo nebejaunų usūrinių tigrų vados gyva liko tik Banga. Kitus tris sudraskė motina”, – sakė ponas Edvardas.

Bangai neteko net paragauti motinos pieno. Nuo pirmųjų gyvenimo dienų ja rūpinosi žmonės. Tačiau ji itin jauki, atsiliepia šeimininko šaukiama vardu, žaidžia ant sofos su jo dukra, tiesa, ponui Edvardui sukandžiojo nosį ir apdraskė rankas.

Pavyzdžiui, Amūro tigrus auginantys Tibeto vienuoliai šeria juos sojų baltymais, neduoda mėsos, kad nebūtų plėšrūs. Be to, Amūro tigrai neištvertų lietuviškos žiemos šalčių. Tačiau Edvardas neaugina „rankinio” plėšrūno, tad per dieną Banga suėda apie 1,2 kilogramo jautienos, vištienos arba veršienos. Su ugnele „medžioja” į voljerą paleistus triušelius, jūrų kiaulytes ir žiurkes. Po to kasosi nagus į specialiai jai pasodintus medžius. Ir per žinduką geria karvės pienuką.

Sulaukusi metų, Banga svers apie pusantro šimto kilogramų, ir per dieną suės 8 kilogramus mėsos.

Beje, šeimininkas galvoja Bangai draugijon parsivežti liūtukę iš Lenkijos ar Čekijos zoologijos sodų, o ateityje, tikisi E. Legeckas, labai pasistengus, gal ir pavyks iš kolegų, dalyvaujančių tarptautinėje usūrinių tigrų išsaugojimo programoje, gauti Bangai patiną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , .

1 atsiliepimas į "Dovanų – tigras"

  1. Nesakysiu

    Isivaizduoju kaip miela dievinu siuos gyvunus 😉 jie nuostabus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.