Idealus variantas – greitas įvartis

Tikima pergale, bet treneriai varžovų nenuvertina ir siekia tokio pat žaidėjų požiūrio. Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė šiandien išvykoje 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro mačą žais su B grupės autsaidere Farerų salų komanda.

Rungtynės prie pat jūros esančiame Toršauno „Torsvollur” stadione (jame telpa 5840 žiūrovų) vietos laiku prasidės 15 valandą, o tuo metu Lietuvoje bus 17 valanda. Šalies futbolo gerbėjai matys tiesioginę varžybų transliaciją. Mačui vadovaus teisėjų brigada iš Airijos.

Sinoptikai itin negąsdina

Prieš kelionę į Farerų salas Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas baiminosi, kad netektų žaisti per audrą ar liūtį.

„Orai kol kas tikrai neblogi. Nelyja, bet rungtynių dieną prognozuojamas stiprokas vėjas. Čia orai keistis gali labai greitai. Farerų salose aikštės šlapios, klampokos. Žaisti nebus lengva, bet stengsimės iš karto spausti varžovus – neleisti jiems įsibėgėti. Žiūrėjome vaizdajuostes. Kol Farerų salų rinktinės futbolininkai turėdavo entuziazmo ir jėgų, jie pirmi prie varžovų vartų sukurdavo grėsmingas situacijas. Per komandos susirinkimą akcentavome, kad varžovų jokiu būdu negalima nuvertinti”, – vakar kalbėjo Liubinskas.

Rinktinės strategas pažymėjo, kad greitai įmuštas įvartis būtų idealus variantas.

Komandoje bus permainų

Ketvirtadienį anksti rytą Lietuvos rinktinė iš Vilniaus reisiniu lėktuvu skrido į Kopenhagą, o Danijos sostinės oro uoste palaukus tik pusantros valandos tęsta kelionė į Farerų salas. Atskridus vidurio saugas Mantas Savėnas ir Liubinsko padėjėjas Vitalijus Stankevičius pasigedo bagažo, bet jau ketvirtadienio vakarą lietuviams jų daiktai pristatyti į viešbutį.

Rinktinėje – 20 futbolininkų. Kaip žinoma, ekipoje nėra traumuotų Edgaro Jankausko (Edinburgo „Hearts”), Rolando Džiaukšto (Ramenskojės „Saturn”), Aido Prekšaičio (Vilniaus „Vėtra”), Povilo Lukšio (Panevėžio „Ekranas”), Tomo Radzinevičiaus („Kladno”), Mindaugo Malinausko („Kaunas”). Deividas Šemberas (Maskvos CSKA) ir Edgaras Česnauskis (Ramenskojės „Saturn”) vis dar negali žaisti dėl diskvalifikacijos.

Palyginti su pastarosiomis rungtynėmis, kai rugsėjį žaista su škotais, komandoje bus keli pakeitimai.

Kairiojo gynėjo pozicijoje Džiaukštą pakeis arba Panevėžio „Ekrano” atstovas Gediminas Paulauskas, arba po pertraukos į rinktinę iš Liubino „Zaglębie” klubo pakviestas Vidas Alunderis. Liubinskas sakė, kad galutinis sprendimas, kas žais kairiojo gynėjo pozicijoje, bus priimtas rungtynių dieną.

Vietoj Vilniaus „Vėtros” atraminio saugo Preikšaičio, šį antradienį patyrusio kojos traumą per A lygos pirmenybių rungtynes su Klaipėdos „Atlantu”, žais Darius Miceika. Liepojos „Metalurgs” klubui atstovaujantis Miceika yra vienas rezultatyviausių šių metų Latvijos čempionato žaidėjų – lietuvis įmušė 10 įvarčių. Prisiminkime, kad Miceika smūgiu per save rugsėjį efektingai „nuginklavo” į Škotijos rinktinės vartininką.

Preliminari Lietuvos rinktinės starto sudėtis: Karčemarskas, Stankevičius, Skerla, Žvirgždauskas, Paulauskas (Alunderis), D.Česnauskis, Miceika, Savėnas (Kalonas), Mikoliūnas, Danilevičius, Poškus.

Padėtis grupėje

Iki šiol Lietuvos reprezentantai laimėjo abejas Farerų salose žaistas varžybas: 1999-ųjų rugsėjį nugalėta 1:0, 2003 metų rugsėjį – 3:1. Šios varžybos taip pat buvo Europos čempionato atrankos mačai.

EURO 2008 atrankos ciklą mūsų šalies reprezentantai pradėjo lygiosiomis 1:1 Neapolyje su pasaulio čempionais italais, bet po to Kaune 1:2 nusileista škotams. Farerų salų futbolininkai abejas žaistas varžybas pralaimėjo vienodu rezultatu 0:6: namie Gruzijos komandai, o išvykoje – Škotijos futbolininkams.

FIFA reitinge Lietuvos rinktinė, turinti 461 tašką, užima 67-ąją poziciją. Farerų salų komanda (38 tšk.) tarp 198 šalių yra 179-a.

Šiandien B grupėje vyks dar dvejos rungtynės: Glazge škotai žais su prancūzais, o Romoje italai – su ukrainiečiais.

B grupės lentelė

V. Komanda R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. Škotija 2 2 0 0 8:1 6

2. Prancūzija 2 2 0 0 6:1 6

3. Ukraina 1 1 0 0 3:2 3

4. Gruzija 3 1 0 2 8:6 3

5. Lietuva 2 0 1 1 2:3 1

6. Italija 2 0 1 1 2:4 1

7. Farerų salos 2 0 0 2 0:12 0

Komandos Europos čempionatų atrankos varžybose

Lietuva

R. P. Lg. Pr. Įv.

30 11 5 14 30:42

Farerų salos

R. P. Lg. Pr. Įv.

38 3 5 30 24:108

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.