Veteranas žuvo ant tilto

Lengvajam automobiliui susidūrus su sunkvežimiu, beveik keturioms valandoms buvo paralyžiuotas eismas tarp Vilniaus ir Trakų

Avarijos, per kurią kaktomuša susidūrė lengvasis automobilis „Audi 100” ir sunkvežimis MAN, metu žuvo vienas žmogus ir du buvo sunkiai sužeisti. Žuvusysis – „Audi 100” vairuotojas, 51 metų Vidaus reikalų sistemos pensininkas, vienas pirmųjų nepriklausomos Lietuvos pasieniečių.

Sostinės policija pranešimą apie nelaimę Vilniaus pakraštyje, Galvės gatvėje, ant tilto per Vokės upę, gavo vakar apie 7 valandą ryto. Pirminiais pareigūnų duomenimis, Trakų kryptimi važiavęs lengvasis automobilis išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir neišvengė susidūrimo su „Senukų” įmonių asociacijai priklausančiu sunkvežimiu, artėjusiu Vilniaus link.

Manoma, kad nelaimė įvyko lengvojo automobilio vairuotojui neleistinoje vietoje, ant tilto, bandant lenkti kitas transporto priemones arba paprasčiausiai nesuvaldžius savo mašinos. Neatmetama ir galimybė, kad automobilis tapo nevaldomas dėl techninio gedimo. Tyrimą vykdantys policijos pareigūnai šių versijų nekomentuoja.

Po susidūrimo sunkvežimis apvirto ir užblokavo važiuojamąją kelio dalį. Vėliau jį ant ratų pavyko pastatyti tik pasitelkus galingą techniką. Ant vilkiko smarkiai sulamdytą sunkvežimį užkėlė ugniagesių kranas. „Audi 100” buvo visiškai sumaitota. Policijos pareigūnai iš to sprendžia, kad automobiliai važiavo didžiuliu greičiu.

Lengvojo automobilio vairuotojas Bronislavas Skendelis žuvo vietoje. Dūžtančių mašinų metalinės nuolaužos tiesiog sudraskė jo kūną į gabalus. Kartu su juo važiavo ketveriais metais jaunesnė jo žmona ir vienuolikmetė duktė. Moteris, kuriai diagnozuota smakro žaizda, veido sumušimas bei nubrozdinimai, nuvežta į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę. Mergaitė dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldyta į Vilniaus universitetinę vaikų ligoninę.

52 metų sunkvežimio vairuotojas N.S. per avariją nenukentėjo. Jis iš įvykio vietos policijos automobiliu išvežtas apklausai. Ar sunkvežimio vairuotojas įvykio metu buvo blaivus, paaiškės ištyrus jo kraujo mėginį.

Dėl avarijos šiame kelyje beveik keturias valandas buvo nutrauktas susisiekimas tarp Vilniaus ir Trakų bei Druskininkų. Policijos pareigūnai transporto srautus mėgino nukreipti į aplinkinius kelius. Į Trakus ir Druskininkus važiuojantys automobiliai turėjo vykti per Kirtimus ir Pagirius, į Vilnių lengvieji automobiliai galėjo patekti per Daniliškes, o sunkvežimiai – per Lentvarį.

B.Skendelis buvo vienas pirmųjų po nepriklausomybės paskelbimo atkurtos pasienio tarnybos pareigūnų, pradėjęs joje dirbti 1990 metų gruodį. Jis daugelį metų tarnavo Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, vėliau tapo Varėnos užkardos vadu. Prezidento dekretu B.Skendelis buvo apdovanotas Kariuomenės kūrėjų savanorių ir Sausio 13-osios atminimo medaliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.