Ties Klaipėda – fotografuojantis radaras

Kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda dar šiais metais žadama įrengti devynis stacionarius greičio matuoklius. Arčiausiai uostamiesčio stovėsiantis fotografuojantis radaras matuos ir fiksuos transporto priemonių greitį 303-ajame kilometre.

Stacionarios greičio matavimo sistemos SENSES SSS įrengimą keliuose A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ir A2 (Vilnius-Panevėžys) inicijavusi Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) prie Susisiekimo ministerijos jau paskelbė konkursą būtiniems prietaisams įsigyti. Rezultatai turėtų paaiškėti spalio 25-ąją, o įsigyti radarai numatytose vietose bus įrengti per kelis mėnesius.

„Po bandomosios eksploatacijos minėtuose valstybinės reikšmės magistraliniuose keliuose sumontuoti stacionarūs greičio matuokliai realiai pradės veikti gruodžio mėnesį. Nuo tada informacija apie greitį viršijančius vairuotojus bus siunčiama ir policijai”, – „Vakarų ekspresui sakė LAKD Eismo saugumo skyriaus vedėjas Gintautas Ruzgus.

LAKD planuoja įsigyti 11 fotografuojančių radarų. Devyni jų atsidurtų kelyje A1: šeši būtų sumontuoti greitkelyje tarp sostinės ir Kauno, dar trys – automagistralėje Kaunas-Klaipėda.

Stacionarūs greičio matuokliai fiksuos automobilių greitį 101,1 kilometre nuo Vilniaus ir stovės kairėje dvipusio kelio pusėje, kitas radaras kontroliuos situaciją šalia Kryžkalnio ir bus įrengtas 189,2 km, taip pat kairėje kelio pusėje.

Arčiausiai uostamiesčio atsirasiančiam radarui numatyta vieta – 303-iasis kilometras, dešinėje kelio pusėje, ties vadinamąja aviaeskadrile.

G. Ruzgus pabrėžė, kad vietos matuokliams įrengti – neatsitiktinės: „Pagal vadinamųjų juodųjų dėmių žemėlapį, kelio ruožai ties aviaeskadrile ir žiedine Jakų sankryža yra avaringiausi.

Nepaisant to, kad įvažiuojant į Klaipėdą A1 keliu fiksuojama itin daug eismo pažeidimų, radaro įrengimas arčiausiai uostamiesčio, pasirodo, yra ne toks svarbus kaip greičio matuokliai kituose ruožuose.

„Yra sudarytas prioritetinis sąrašas – radaras prie Klaipėdos yra jo gale. Viskas priklausys nuo to, už kokią kainą būtiną įrangą įsigysime. Jeigu pavyks už skirtą pinigų sumą įsigyti ne vienuolika, o tik, sakykime, devynis greičio matuoklius, tai šie prietaisai nebus montuojami nei prie Klaipėdos, nei prie Kryžkalnio”, – mūsų dienraščiui aiškino G. Ruzgus.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Saulius Švėžgda net neabejoja tokios vairuotojus drausminančios priemonės reikalingumu. Maža to, pareigūnas tikisi, kad netolimoje ateityje stacionarūs greičio matuokliai bus įrengti ne tik užmiesčio keliuose, bet ir Klaipėdos miesto gatvėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Ties Klaipėda – fotografuojantis radaras"

  1. pilietis

    Susikiskit i uzpakali tuos radarus.Cia baudas vel mokes truputi padidine greiti o tie kurie laksto tai ir toliau lakstys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.