Rinktinė neteko Preikšaičio

Emocijos liejosi per kraštus, o aistras dar labiau pakurstė prieštaringas teisėjo sprendimas. Taip antradienį vyko Lietuvos A lygos futbolo pirmenybių atkeltos pirmojo turo Vilniaus „Vėtros” ir Klaipėdos „Atlanto” rungtynės, kurios baigėsi 2:2.

Rungtynės vyko permainingai. 15-ą minutę po „Vėtros” vartininko Arvydo Kacinkevičiaus klaidos „Atlantą” į priekį išvedė Donatas Navikas. Rezultatą 39-ą minutę išlygino vilniečių gynėjas Julius Raliukonis. 72-ą minutę po Nerijaus Sasnausko prasiveržimo kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę „Vėtros” puolėjas Egidijus Juška galva nukreipė kamuolį į vartus. Į tai 85-ą minutę taikliu smūgiu galva atsakė klaipėdiečių puolėjas Martynas Karalius.

Trečiąją vietą užimanti „Vėtra” per 29 žaistas rungtynes surinko 49 taškus. 41 tašką turintis „Atlantas” pakilo į penktąją lentelės poziciją.

„Vėtros” vyriausiasis treneris Aleksandras Tarchanovas varžybas stebėjo iš stadiono tarnybinių patalpų. Rusijos specialistas sakė, kad jam Vilniuje atlikta nedidelė operacija, todėl gydytojai rekomendavo nepersišaldyti.

Visą antrą kėlinį komandos žaidė ne visos sudėties. 44-ą minutę už teisėjo įžeidimą raudonoji kortelė parodyta „Atlanto” žaidžiančiam treneriui Rimantui Žvingilui, o po poros minučių aikštę turėjo palikti ir šeimininkų puolėjas Sergejus Kuznecovas. Kai klaipėdietis Dainius Žernys lyg pakirstas krito savo baudos aikštelėje, arbitras iš Kauno Vitalijus Kazlauskas pradėjo ieškoti kaltųjų. Po teisėjų pasitarimo raudonoji kortelė parodyta Kuznecovui, nors šio futbolininko net nebuvo šalia Žernio.

„Nesuprantama, kaip teisėjas galėjo priimti tokį sprendimą? Kaip galėjau prie 11 metrų žymos trenkti varžovui, o po kelių sekundžių atsidurti prie vidurio linijos? Tokio košmaro per savo karjerą nebuvau patyręs”, – teigė Kuznecovas.

Rungtynių nebaigė ir Lietuvos rinktinės saugas Aidas Preikšaitis, prieš pat finalinį teisėjo švilpuką patyręs kojos traumą. Beje, per antradienio varžybas Preikšaitį keletą kartų labai šiurkščiai atakavo kitas kandidatas į šalies rinktinę klaipėdietis Andrius Gedgaudas.

Per antradienio spaudos konferenciją šalies rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas nuogąstavo, kad Preikšaitis negautų traumos prieš šeštadienį vyksiantį Europos čempionato atrankos mačą Farerų salose.

Per rinktinės stovyklą paaiškėjo, kad dėl traumų į Farerų salas nevyks Ramenskojės „Saturn” gynėjas Rolandas Džiaukštas ir Panevėžio „Ekrano” puolėjas Povilas Lukšys. Jau anksčiau buvo žinoma, jog ekipai negalės padėti du susižeidę puolėjai – Edgaras Jankauskas (Edinburgo „Hearts”) ir Tomas Radzinevičius („Kladno”).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.