„Lemminkainen“ kamuoja finansinės problemos

Užvakar Baltijos moterų krepšinio lygos pirmosiose rungtynėse Klaipėdos „Lemminkainen” ekipa, taškas į tašką tris kėlinius kovojusi su Južnoukrainsko „Olimp-Naek” (Ukraina) krepšininkėmis, paskutiniajame ketvirtyje pateko į „duobę” ir rezultatu 66:74 turėjo pripažinti varžovių pranašumą.

Pasak Klaipėdos komandos trenerės Ramunės Kumpienės, pagrindinė pralaimėjimo priežastis – prastas komandos susižaidimas ir gerokai pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

Pakeitimai ekipoje

Aikštelėje buvo galima išvysti gerokai atsinaujinusią „Lemminkainen” komandos sudėtį. Šiemet ekipą papildė keturios legionierės – rusės 196 cm ūgio centro puolėja Jelena Paršelia ir gynėja Anastasija Mesodijeva (184 cm) bei baltarusės 174 cm ūgio įžaidėja Julija Šerbakova ir gynėja Anastasija Romanava (186 cm).

Taip pat gretas papildė trys jaunos ir perspektyvios V. Knašiaus krepšinio mokyklos krepšininkės – Lina Pikčiūtė, Monika Šukytė ir Marina Solopova. Į komandą po pertraukos grįžo viena jos lyderių Rita Mileškienė. Tačiau neišvengta ir praradimų – dėl motinystės atostogų nežais Kristina Ūsaitė ir Edita Butkutė.

Į vyriausiojo trenerio vietą artimiausiu metu stos krepšinio specialistas Eugenijus Milkontas. „Sunku vienai susitvarkyti”, – sakė daugelį metų „Lemminkainen” ekipai vadovavusi R.Kumpienė. Aš dar V.Knašiaus krepšinio mokykloje treniruoju tris mergaičių komandas, dvi iš jų dalyvauja šalies moksleivių čempionatuose. Sunku vienai aprėpti tiek darbų, tad pati nusprendžiau į pagalbą pasikviesti Eugenijų Milkontą. Būsiu pagalbinė trenerė ir rūpinsiuosi komandos vadybos reikalais”, – trenerių pasikeitimų priežastis išdėstė R.Kumpienė.

Problemos dėl vizų

Pasak pašnekovės, prasidėjus čempionatui žaidėjų nusiteikimas ir nuotaikos puikūs, tačiau neslėpė, kad komandą šiek tiek kamuoja finansinės problemos. „Jei artimiausiu metu nerasime rėmėjų, tuomet tokios komandos sudėties galime ir neišlaikyti”, – atskleidė specialistė.

R.Kumpienės teigimu, pirmosios rungtynės parodė, kad ekipai dar trūksta susižaidimo. „Visa mūsų komanda prieš čempionatą sužaidė tik vienerias draugiškas rungtynes. Turėjome problemų su legionierių atvykimu į Lietuvą. Jos maždaug mėnesį laukė, kol gaus ilgalaikes vizas, tad teko treniruotis be jų. Tačiau tikiu, kad su kiekvienomis rungtynėmis mūsų ekipos žaidimas tik gerės ir pasieksime gerokai aukštesnių rezultatų nei pernai”, – optimistiškai kalbėjo R.Kumpienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.