“Žalgirio” naujoko debiutas numatomas rytoj

Vakar į Lietuvą iš Naujosios Zelandijos atskridęs Kirkas Penis ketvirtadienį jau žais pirmąsias rungtynes Sporto halėje

Lapkritį 26-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas iš Naujosios Zelandijos Kirkas Penis vakar jau atskrido į Kauną. Šiandien jam bus atliktas medicininis patikrinimas, o rytoj Sporto halėje jau žais pirmąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu”.

Šis mačas yra atkeltas iš penktadienio, pradžia – 18 val. 40 min.

Po ilgos kelionės vakar Kauną pasiekęs K.Penis stengėsi nerodyti nuovargio ženklų ir džiaugėsi, kad nereikės ilgai laukti galimybės pasireikšti.

„Turėjau kitų klubų pasiūlymų, bet labai džiaugiuosi, kad nepaskubėjau jų priimti ir sulaukiau kvietimo atvykti į „Žalgirį”. Nors mano sutartis pasirašyta tik dviems mėnesiams, tikiuosi, kad pavyks gerai užsirekomenduoti ir čia liksiu ilgesniam laikui”, – vylėsi 196 cm ūgio atakuojantysis gynėjas.

K.Penis, praėjusį sezoną atstovavęs Tel Avivo „Maccabi” klubui, Izraelyje buvo susitikęs su Šarūnu Jasikevičiumi ir šis apie „Žalgirį” jam atsiliepė labai palankiai.

Pasaulio čempionate Japonijoje su Naujosios Zelandijos rinktine dalyvavęs krepšininkas teigė esantis pailsėjęs ir geros sportinės formos, todėl nekantrauja kuo greičiau išbėgti į aikštę.

„Girdėjau, kad šiemet „Žalgiris” turi nemažai jaunų krepšininkų, todėl, tikiuosi, būsime kupini energijos ir noro kautis”, – kalbėjo K.Penis. Savo šeimos dar nesukūręs gynėjas turi Anglijoje gyvenančius brolį ir seserį. Jo brolis – profesionalus regbio žaidėjas. Mama gyvena Naujojoje Zelandijoje.

K.Penis „Žalgiryje” pakeis brazilą Marselą Mačadą, kuris patyrė rankos traumą ir negalės žaisti dar maždaug penkias savaites. Ar su Naujosios Zelandijos krepšininku po dviejų mėnesių bus pratęsta sutartis, priklausys nuo jo žaidimo.

2006 metų pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje K.Penis buvo rezultatyviausias Naujosios Zelandijos rinktinės žaidėjas. Jis vidutiniškai pelnydavo po 13,7 taško ir atkovodavo po 2,3 kamuolio per mačą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.