Pavojinga sankryža bus rekonstruota

Marvelės gatvės sankirtoje su greitkeliu projektuojamas specialus nuvažiavimas po tiltu

Marvelės gatvės sankryža su Via Baltica greitkeliu jau senokai tapo vairuotojų galvos skausmu. Atvykstantys nuo Kauno vairuotojai priversti magistraliniame kelyje sukti į kairę. Dėl to čia nusidriekia ilgos automobilių eilės, nuolat įvyksta avarijos.

Pasak Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojo Algirdo Vyšniausko, jau baigiamas rengti projektas ir kitais metais bus pradėtas statyti nuvažiavimas po tiltu. Visus darbus planuojama baigti 2008-aisiais.

Kalba jau dešimtmetį

Prieš dvejus metus Vakarinio lanksto sankryžoje su Marvelės gatve buvo užregistruotos 8 automobilių avarijos, kuriose 4 žmonės buvo sužeisti. Pernai šioje vietoje – 16 avarijų, kuriose vienas žmogus žuvo, du buvo sužeisti. Šiemet, iki rugsėjo 13 dienos, šioje sankryžoje įvyko 21 avarija, kurioje 11 žmonių buvo sužeisti.

Dar prieš dešimtmetį pradėta kalbėti, kad A5 kategorijos greitkelyje negali būti leista sukti į kairę. Tačiau Marvelės ir Via BalticA sankryžoje vairuotojai iki šiol priversti rizikuoti. Be to, Akademijos gyvenvietėje ir šalia jos kyla vis daugiau naujų gyvenamųjų kvartalų. Natūralu, kad kasmet didėjantis automobilių srautas kelia papildomų problemų.

Projektas baigiamas rengti

„Dėl gaunamų skundų ir avaringumo Miesto ūkio komiteto nariai paragino Savivaldybės administraciją kreiptis į Susisiekimo ministeriją. Šiuo metu jau baigiamas rengti nuvažiavimo projektas, kurį žada finansuoti Lietuvos automobilių kelių direkcija. Preliminariais apskaičiavimais, teks investuoti apie 9 milijonus litų”, – sakė A.Vyšniauskas.

Pagal projektą numatyta panaikinti šią sankryžą, įrengiant specialų nuvažiavimą po tiltu. „Reikės supilti didelę sankasą. Būtent tai planuojame padaryti kitais metais, o 2008-aisiais pavojingoji sankryža turėtų būti panaikinta”, – sakė Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas.

„Šią savaitę lankiausi pas „Kelprojekto” specialistus. Bandome paspartinti projektavimą, nes tikimės dar šiemet kreiptis į direkciją, o kitais metais jau gautume pinigų”, – teigė A.Vyšniauskas. Jo teigimu, derinamos paskutinės projekto detalės.

Naujosios gatvės atidarymas atidedamas?

Savivaldybės administracijos atstovai metų pradžioje žadėjo, kad dar šiemet bus atidaryta naujoji Marvelės gatvė. Tačiau vakar A.Vyšniauskas teigė, kad geriausiu atveju atidarymo iškilmės atidedamos iki kitų metų liepos. Tuomet žadama pastatyti ir Aleksoto tilto transporto mazgą.

„Į naująją gatvę kol kas investuota 3,3 milijono litų. Bendra projekto vertė 16,9 milijono litų. Esame pateikę paraišką ES fondų paramai gauti. Atsakėme į papildomus klausimus ir artimiausiomis savaitėmis tikimės sulaukti teigiamo atsakymo. Tuomet darbai pajudėtų”, – tvirtino Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas. Iš ES fondų tikimasi gauti apie 9 milijonus litų.

Šiuo metu šalia Nemuno tiesiamoje gatvėje dar nėra paklotas asfaltas 1,3 kilometro atkarpoje. Be to, pagal projektą čia numatyta pastatyti dvi požemines perėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.