Perėjoje tykojo mirtis

Kaune automobilis partrenkė ir sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusias 11 ir 9 metų sesutes, viena jų nuo patirtų traumų mirė ligoninėje

Skaudi avarija įvyko pirmadienio vakarą. 24 metų kauniečio vairuojamas automobilis „Peugeot 306”, važiuodamas nesaugiu greičiu, Taikos prospekte atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį „Citroen Berlingo”, kurį vairavo 49 metų Kauno rajono gyventoja. Norėdamas išvengti rimtesnio susidūrimo, „Peugeot 306” vairuotojas parbloškė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusias 2 mergaites. Vyresnioji 11 metų Viltė K. automobilio užkabinta trenkėsi į priekinį stiklą, nuo smūgio persirito per mašiną ir nukrito ant kelkraščio.

Į Kauno klinikas nuvežta mergaitė buvo sunkios būklės. Nuo daugybinių sužalojimų po kelių valandų mirė vaikų intensyviosios terapijos skyriuje.

Jaunesnioji sesuo Akvilė K. patyrė galvos, šonkaulių ir dubens sumušimus. Ji gydoma vaikų traumų skyriuje. Avarijos kaltininkas ir automobilio „Citroen” vairuotoja per avariją nenukentėjo. Ar mergaites partrenkusio automobilio vairuotojas buvo blaivus, paaiškės ištyrus jo kraujo mėginį. Policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Gyvybės netekusi mergaitė – šiemet jau ketvirtas vaikas, tragiškai žuvęs Kauno gatvėse. Pernai kauniečiai džiaugėsi sugebėję išvengti tokių mirčių.

Kauno eismo priežiūros tarnybos specialistų atlikta analizė parodė, kad per aštuonis šių metų mėnesius mieste buvo registruoti 7175 eismo įvykiai, per kuriuos 512 žmonių buvo sužaloti ar žuvo. Pagrindinės nelaimių priežastys – reikalavimo duoti kelią nevykdymas, saugaus greičio nesilaikymas ir nenoras praleisti pėsčiuosius. Avaringiausiomis miesto gatvėmis pripažinti Savanorių ir Taikos prospektai bei Kovo 11-osios gatvė. Be to, analizė parodė, kad Kaune avaringiausia savaitės diena vairuotojams yra penktadienis, o pavojingiausias laikas – nuo 15 iki 18 valandos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.