Telefonai išduoda savo vagišius

Neseniai Didžiosios Britanijos rinkoje pasirodę naujos kartos mobilieji telefonai taps rimtu iššūkiu kišenvagiams.

Nusikaltėlių aukomis tapusiems klientams paskambinus specialiu numeriu, jie ims skleisti ausis veriantį garsą arba iš aparato pasigirs balsas, informuojantis, jog telefoną laikantis asmuo yra vagis. Tai veiks net ir tuo atveju, jei iš telefono bus išimta SIM kortelė.

Tikimasi, kad naujoji „Remote XT” technologija, apie kurią rašo laikraštis „The Daily Mirror”, padės pristabdyti mobiliųjų telefonų vagysčių tempus.

Aukoms, sužinojusioms, jog kažkas nudžiovė jų telefoną, tereikės paskambinti į visą parą veikiantį centrą, iš kurio automatiškai bus nusiųstas signalas į aparatą.

Tą pat akimirką iš telefono pasigirs specialus signalas arba įrašytas balsas be perstojo ims kartoti: „Šis asmuo yra vagis, o šis telefonas yra pavogtas”. Nuo šios akimirkos vagišius nebegalės jokiu būdu panaudoti telefono.Vienintelis būdas tai sustabdyti yra pašalinti bateriją.

Suveikus sistemai, bus automatiškai ištrinta visa informacija – telefono numeriai, tekstinės žinutės ir elektroninio pašto adresai. Telefoną atgavusioms ar naują nusipirkusioms aukoms šie duomenys bus atkurti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

1 atsiliepimas į "Telefonai išduoda savo vagišius"

  1. slepete

    neblogai neblogai 💡 😮 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.