Viena diena – dvi A. Sireikos nuomonės

Viename šalies dienraščių vakar išspausdintas vyriausiojo vyrų krepšinio trenerio Antano Sireikos laiškas atrodė tarsi atsistatydinimo pareiškimas – jame strategas rašė, kad nemato jokios prasmės ir noro likti rinktinėje. Po pusdienio A. Sireika apsigalvojo.

Prieš gerą savaitę spaudoje ne pačią geriausią nuomonę apie rinktinę pareiškė Arvydas Macijauskas, vėliau sekė Dainiaus Šalengos ir Šarūno Jasikevičiaus vieša kritika, o vakar prabilo ir A. Sireika.

Apsigalvojo

Visai Lietuvai peno kalboms apie pasitraukimą iš posto davusiame laiške A. Sireika paatviravo apie dabartinę Lietuvos krepšinio padėtį, peikė sporto funkcionierius ir pareiškė nematantis jokios prasmės likti krepšinio rinktinėje.

„Aš prieš dešimt metų atėjau į rinktinę ir mačiau, kaip joje vyko darbas <...> Todėl manau, kad galiu išsakyti savo mintis apie dabartinę krepšinio rinktinės padėtį. <...> Tad susėskite, kompetentingi žmonės, ir nuspręskite, bet nejuodinkite krepšinio vardo drabstydami purvais. <...> Galima tai padaryti paprasčiau: „Ačiū Sireika, norime jus pakeisti”. Ir viskas. <...> Ar dar geriau – suteikti tribūną rinktinės žaidėjui. <...> Galbūt viskas net į naudą ateities krepšiniui – apsivalysime. Tačiau girdėdamas tokią priešišką reakciją nematau jokios prasmės ir noro likti krepšinio rinktinėje”, – rašoma A. Sireikos laiške. <...> Praėjus pusdieniui po laiško išspausdinimo, treneris nuomonę pakeitė. <...> „Tai tik pasvarstymas. Nerašiau, kad atsistatydinu”, – sakė A. Sireika.

Lieka neatsakytų klausimų

Kazanėje šiuo metu su vietos klubu „Uniks” dirbantis A. Sireika vakar neatsakė į „Vakarų ekspreso” skambučius, todėl lieka neaišku, dėl kokių priežasčių treneris nusprendė viešai paskelbti savo laišką. Taip pat lieka nepatvirtinta Lietuvos televizijos informacija, kuri skelbia, jog A. Sireika dalyvaus rytoj vyksiančiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje.

Strategas iš karto po pasaulio čempionato pareiškė, kad nesiruošia atsistatydinti iš užimamų pareigų ir iš jų pasitrauks tik federacijai reikalaujant. Todėl lieka neatsakytas ir dar vienas klausimas – ką A. Sireika galvoja dabar, laiške parašęs, kad nemato „jokios prasmės ir noro likti krepšinio rinktinėje”.

Rinktinės rėmimo fondo vadovo Algimanto Pavilonio manymu, A. Sireiką taip pasielgti privertė emocijos.

„Jį kritikavo jau vykstant rinktinės pasiruošimui pasaulio čempionatui, kritikavo turnyro metu, o po čempionato tiesiog užpuolė. Manau, kad jam tiesiog susikaupė emocijos, kurias norėjo išsakyti viešai”, – svarstė fondo direktorius.

Paaiškės rytoj

„Vieno veiksmo komedija. – „Vakarų ekspresui” vakarykštę situaciją apibūdino LKF vadovas Vladas Garastas. – Kol mes neturime oficialaus A. Sireikos atsistatydinimo rašto, apie bet kokį pasitraukimą kalbėti anksti”.

Vyriausiojo rinktinės trenerio likimas komandoje spręsis rytoj, po LKF vykdomojo posėdžio, kuriame A. Sireika pristatys šių metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato ataskaitą. Žinia, pirmenybėse Lietuvos rinktinė užėmė 7 vietą.

„Sprendimas bus priimtas bendra tvarka – komiteto nariai įvertins ataskaitą ir balsuos dėl A. Sireikos likimo vyriausiojo trenerio poste. Kaip bus – dabar negaliu pasakyti”, – sakė V. Garastas.

A. Sireika rinktinei vadovauja nuo 2001-ųjų. Jis pakeitė Joną Kazlauską, kurio vadovaujama Lietuvos rinktinė tais metais Turkijoje vykusiame Europos čempionate aštuntfinalyje pralaimėjo Latvijos komandai ir nepateko į kitą turnyro etapą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.