Dėl moters dingimo įtariamas jos vyras

Aiškinamasi, ar Lenkijoje rasta skenduolė yra paslaptingomis aplinkybėmis dingusi Panevėžio rajono gyventoja

Netoli Lenkijos sostinės Varšuvos tekančiame upelyje rastas apiręs, kaip įtariama, 43 metų Panevėžio rajono Šilagalio kaimo gyventojos Bronės Gužauskienės kūnas.

Vairuotojo pažymėjimas

Drauge su vyru į Vokietiją išvykusi moteris Lenkijos teritorijoje dingo rugpjūčio 26-ąją. Po kiek laiko buvo paskelbta jos paieška.

Upelyje nuskendusį kūną ir ant kranto numestą Bronės Gužauskienės vairuotojo pažymėjimą, leidžiantį įtarti, kad dokumentas priklausė skenduolei, Lenkijos pareigūnai rado rugsėjo 19-ąją. Tačiau dėl įvairių biurokratinių kliūčių moters artimieji lavoną galės atpažinti tik šiomis dienomis. Tai padaryti su viena iš trijų dukterų išvyko dingusiosios vyras Algis Gužauskas. Beje, jis yra vienas įtariamųjų moters dingimo byloje.

Negrįžo į namus

Gužauskienei su pora metų jaunesniu vyru, dirbančiu tolimųjų reisų vairuotoju, jo vairuojamu automobiliu išvykus į Vokietiją, namie laukti grįžtančių tėvų liko trys dukros – aštuoniolikmetė Dainora, metais jaunesnė Marija ir šešerių metukų Paulina. Po keturių dienų mergaičių tėvas grįžo vienas. Dukroms Gužauskas pasakė, kad jam Lenkijoje sustojus vienoje degalinių žmona pasiėmė rankinę, išlipo iš automobilio ir nebegrįžo.

Vyriškis teigė tikėjęsis, kad dokumentus turėjusi žmona į namus parsiras pakeliui važiuojančiomis mašinomis. Tokią mintį jam esą piršo prieš mėnesį įvykęs incidentas – tąkart jiedu su žmona buvo išvykę į panašią kelionę, bet moteris ją nutraukė ir grįžo namo pakeliui važiuojančiomis mašinomis. Dukros prisiminė, kad mama tąsyk grįžo sumušta, o tėvas aiškino nenumanantis, kaip tai galėjo atsitikti.

Giminaitės įtarimai

Žmonos nesulaukęs Gužauskas iš pradžių apie jos dingimą pranešė Panevėžio rajono Vaikų teisių apsaugos tarnybai, o kiek vėliau kreipėsi pagalbos ir į policiją. Tačiau rašyti pareiškimą dėl dingusios žmonos vyriškis atsisakė – tai padarė vyriausioji jo dukra, padedama vienos iš motinos giminaičių. Būtent ši moteris (ji panoro likti anonimu) iškėlė versiją, kad Gužauskienę užmušė, o vėliau į upelį įmetė jos pačios vyras.

Giminaitė įsitikinusi, kad jos įtarimus pagrindžia tai, jog iš lemtingos kelionės grįžęs šiaip jau nedaug išgeriantis Gužauskas vis būdavo neblaivus, o ilgainiui nuvyko gydytis į priklausomybės ligų centrą. Išėjęs iš šio centro vyriškis ir toliau važinėjo po Europą.

Mėgo stikliuką

Skirtingai nei Gužauskas, dingusi jo žmona garsėjo kaip mėgstanti išgerti. Šiam žalingam įpročiui ji pasidavė prieš gimstant trečiajai dukrai. Nors šeima gyveno gana pasiturimai ir tvarkingai, dėl gėrimo Gužauskienė buvo netekusi buhalterės, o vėliau ir valytojos darbo. Visi ją pažinojusieji pabrėžia, kad išgėrusi moteris tapdavo labai įkyri ir priekabi, dėl to kentėjo visi namiškiai. Išgėrusios motinos bijodavo dukros.

Kitų artimųjų, be savo šeimos, Gužauskienė neturėjo. Tai viena priežasčių, kodėl atpažinti kūno į Lenkiją privalėjo vykti jos dukra. Jei rasto kūno vizualiai atpažinti nepavyks, bus gretinami jo ir Gužauskienės dukters DNR mėginiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.