Naktį skundų nepriima

Naktinis triukšmas yra pats nemaloniausias ir labiausiai trikdantis poilsį.

Tai, ką galima toleruoti šviesiu paros metu, sunku pakęsti naktį.

Tarnybos, kurioms būtų galima pasiskųsti dėl naktinio triukšmo, naktimis skundų nepriima.

Naktį dėl triukšmo galima skambinti nebent policijai. Bet paprastai policija tramdo tik buitinį triukšmą keliančius triukšmadarius: kaimynus arba praeivius.

Ką daryti, kai ramybę trikdo netoli gyvenamųjų namų esančios gamyklos, kurias nutildyti ir išmatuoti jų keliamą triukšmą policija nepajėgi?

Triukšmo lygį matuojantys specialistai pabrėžia, kad jie gyventojų skundų nepriima visą parą. Todėl prašymus nustatyti triukšmo šaltinį ir intensyvumą siūloma išsakyti dieną.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro higienos ir fizikinių matavimų laboratorijos vyriausiasis inžinierius vadybininkas Arvydas Navajauskas sakė, kad specialistai, gavę prašymus išmatuoti triukšmo lygį, matavimus gali atlikti visą parą – taip pat ir naktimis.

Už triukšmo intensyvumo tyrimus moka patys užsakovai. Tad jeigu gyventojai užsakytų, kad būtų išmatuota, ar aplink juos tvyro ne per didelis triukšmas, jie už tyrimus ir mokėtų.

Triukšmo tyrimai – nepigūs. Viename taške tris kartus per parą išmatuoti triukšmą kainuoja 45 litus. Paprastai triukšmą kelia didesnės gamyklos, tad matavimus prireikia atlikti keliose vietose. Dėl to padidėja tyrimų kaina.

A.Navajauskas patarė kenčiantiems nuo triukšmo klaipėdiečiams ne patiems kreiptis į Visuomenės sveikatos centro laboratoriją, bet dėl triukšmo pasiskųsti savivaldybei, kad ši užsakytų tyrimus.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji inspektorė Nina Gendvilienė patvirtino, kad miesto valdžia priima gyventojų skundus dėl triukšmo.

Tačiau iš pradžių gyventojams N.Gendvilienė patarė kreiptis į pačią įmonę, skleidžiančią triukšmą, ir prašyti, kad jis būtų sumažintas.

Jeigu įmonė į skundus nesureaguotų ir nesiimtų visų įmanomų priemonių triukšmui sumažinti, toliau gyventojai gali kreiptis į savivaldybės Aplinkos kokybės arba Sveikatos apsaugos skyrius.

Įmonė, kuri nereaguoja ir neatsako į gyventojų skundus bei nesiima priemonių triukšmui sumažinti, rizikuoja būti nubausta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.