Teisėją Šimaitienę gins jos sesuo

Į teisiamųjų suolą sėdusią Temidės tarnaitę Anželiką Šimaitienę nuo šiol gins jos sesuo, aukštuomenės kronikose šmėžuoti mėgstanti advokatė Džiolana Tarvainytė

Vakar Kauno apygardos teismas iki spalio 12 dienos atidėjo baudžiamosios bylos, kurioje Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo teisėja (jos įgaliojimai šiuo metu sustabdyti – aut.) Anželika Šimaitienė kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba, tarnybinių pareigų neatlikimu ir dokumentų klastojimu, nagrinėjimą. Antra kaltinamoji šioje byloje yra to paties sostinės teismo sekretorė Jolanta Rutkauskienė. Bylos nagrinėjimas atidėtas jau ketvirtą kartą, tačiau Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Danielius sako neturintis pagrindo manyti, kad šis faktas byloja apie Šimaitienės ir jos gynėjų gudravimą. Anot prokuroro, vakarykštis posėdis buvo pirmas, kai papildyta byla vėl buvo perduota teismui. „Teisėjas – toks pats pilietis, kaip ir visi kiti, tad jis turi visas galimybes gintis”, – sakė Danielius. Susipažinti su bylos dokumentais šįsyk panoro nauja Šimaitienės gynėja advokatė Džiolana Tarvainytė. Jas sieja itin artimos giminystės ryšiai – moterys yra seserys.

Advokatūros įstatymas numato apribojimus, kai atstovauti ginamajam neturi teisės jo šeimos narys, tačiau Šimaitienei pateikti kaltinimai pagal dabar galiojantį Baudžiamąjį kodeksą (BK), kuriame, skirtingai nei iki 2003-iųjų veikusiame BK, tokių apribojimų nėra.

Kaip jau rašė LŽ, šią vasarą prokuroras paprašė teismo leidimo patikslinti kaltinimus. Po tokio patikslinimo moterims gresianti bausmė sušvelnėjo.

Dėl to, kad bylos nagrinėjimas iš esmės nepasistūmėjo, nėra patenkinta ir pati Šimaitienė. „Žinoma, kaip žmogus ir profesionalas aš jaučiuosi labai blogai – tiek mėnesių negaliu dirbti ir negaunu pajamų. Man nelengva, tačiau turi būti išlaikytos visos teisinės procedūros”, – vakar sakė ji LŽ.

Dekretą dėl Šimaitienės įgaliojimų sustabdymo ir sutikimo, kad ji būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, prezidentas Valdas Adamkus pasirašė gavęs generalinio prokuroro teikimą. Teisėja įtariama klastojusi dokumentus prieš ketverius metus nagrinėtoje civilinėje byloje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.